The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter R

Elke week bespreek ik met de Friday Five lijstjes van vijf. Om de week bespreken we boeken die beginnen met een bepaalde letter. Na een kleine pauze gaan we weer verder met de letter R, waar ik met gemak vijf boeken kon uitkiezen!

Het raadsel van de zee is een heel mooi verhaal over een innige vriendschap en de zeevaart. De cover is gewoon al een plaatje, maar de inhoud van het boek is net zo mooi. Het is voor jonge avonturiers een geweldig verhaal en ik ben ook erg nieuwsgierig naar het nieuwe boek van Jonne Kramer.

Ready Player One is een geeky verhaal over een online wereld waarin de spelers een enorm geldbedrag kunnen winnen door easter eggs te vinden. Er zijn zo veel referenties naar oude games, series, films en meer, ik ging er zo goed op! De verfilming is ook erg spectaculair en het vervolg komt er binnenkort aan, die wil ik ook erg graag gaan lezen!

Een wat ouder verhaal is Reboot van Amy Tintera, een boek waar ik zo intens van heb genoten. Het gaat over een wereld waarin je dood misschien niet het einde kan zijn. Sommige jongeren worden een aantal minuten na hun dood weer wakker, als een reboot. Hoe langer ze dood zijn gegaan, hoe minder menselijk hun persoonlijkheid is. Je volgt een meisje die meer dan twee uur dood was en bijna een record had gehaald, maar ze moet een rebootjongen trainen die juist maar een kort aantal minuten dood was. Een erg spannend verhaal vol actie!

Rosie hartje Jack is een erg mooi verhaal over een meisje met het syndroom van down die haar vriendje wilt opzoeken, wat resulteert in een moeizame reis door Londen. Erg hartverwarmend en ook nog eens erg spannend! Dit was ook een van de eerste boeken die ik las over iemand met het syndroom van down en ik hoop er zeker meer van te lezen.

Tot slot mijn laatste tip: The rest of us just live here. Dit is een verhaal over personages die niet de uitverkorenen zijn, maar eerder figuranten zijn in een episch verhaal. Stel je voor dat je Twilight leest, maar dan vanuit het perspectief van klasgenoten van Bella die haar nooit hebben gesproken. Het klinkt saai, maar het is juist een mooi verhaal vol grappige referenties naar epische YA-verhalen waarin je merkt dat je niet grote prestaties hoeft te verrichten om geliefd te zijn.

Dit zijn de boeken die beginnen met de letter R die ik je kan aanraden. Heb jij nog tips voor mij? Laat het me weten in de reacties, of check de Friday Fives bij mijn collega-bloggers!

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik heb echt precies 5 boeken in mijn kast staan die met de letter R beginnen, waarvan 2 de naam Rebel dragen. Gelukkig zijn alle 5 wel aanraders.

    1. Ja dat probleem had ik ook! Ook bij de andere letters. Het lijkt alsof ik heel veel boeken in de kast heb staan met dezelfde beginletter.

    2. Oeh, wat een geluk! 🙂

  2. Er zitten zo veel boeken in je lijstje die ik nog wil lezen! Reboot staat sowieso al heel lang op mijn to-read lijst. Was er maar meer tijd, haha.

    1. Hahah, het grootste probleem voor elke lezer! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.