The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter S

In de Friday Five bespreek ik wekelijks met andere bloggers lijstjes van vijf, en om de week pakken we meestal een letter uit het alfabet. Dit keer is het de letter S, een letter die vaak voorkomt als beginletter in mijn boekenkast. Ik had namelijk met gemak twintig boeken kunnen uitkiezen, dus ik moest flink wat boeken afstrepen voordat ik mijn definitieve lijst had. Zo blijven in ieder geval de toppers over, dus het zijn hoe dan ook boeken die je op kan pakken.

Een vrij recent boek is Schaduwbroer, een boek dat gaat over een meisje die reist naar Japan, waar haar broer is overleden. Aangezien ik zelf in Tokyo ben geweest vond ik de sfeer zo realistisch en herkenbaar, alsof ik me weer waande in Japan!

Ik vond Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld ook een actueel boek, aangezien bijna Love Victor verschijnt op Disney+, een spinoffserie van Love Simon (waarvan de boekverfilming ook verschijnt op Disney+). Lees nog even snel voor de 23ste het boek, dan kan je nog meer genieten van de film en de serie!

A strange kind of brave is een verhaal met een plotwending waar je u tegen zegt. Sarah Moore Fitzgerald is sowieso zo’n fijne auteur die de meest hartverwarmende personages bedenkt, maar dit boek is juist ontzettend spannend richting het einde! Ik weet 100% zeker dat je de plottwist hoe dan ook niet ziet aankomen, echt een meesterwerk!

De Strijdmagiër is het derde deel van de Summoner-serie en weet het verhaal op legendarische wijze af te sluiten. De boeken zijn nu ook verkrijgbaar in een paperback-editie, zodat je goedkoop aan de hele serie kan komen!

Schim & Schaduw kan ik ook niet vergeten, want Shadow and Bone komt binnenkort naar Netflix! Daarin kunnen we dan de Grisha-wereld zien, ik ben heel benieuwd hoe trouw ze blijven aan de boeken en hoe mooi het gaat worden! Mocht je je willen voorbereiden op deze serie, moet je zeker dit boek eerst lezen.

Dit zijn de boeken die ik heb uitgekozen die beginnen met de letter S. Welke boeken die beginnen met de letter S vind jij heel goed? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere deelnemers aan deze rubriek!

2 reacties

  1. Ik zag vandaag op Twitter allerlei boekbloggers iets over Friday Five en de letter S schrijven, en toen ging ik ook maar meedoen. Hier is mijn bijdrage met Chinese literatuur: https://chinezenlezen.blogspot.com/2021/02/friday-five-boeken-die-beginnen-met-een.html.

    1. Wat leuk Annelous, doe gerust nog een keer mee! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.