The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter T

In de Friday Five bespreken we met vele bloggers lijstjes van vijf, en om de week behandelen we vijf boeken die beginnen met een bepaalde letter. We gaan al richting het einde van het alfabet, deze keer de twintigste letter T. Ook bij deze kon ik vrij makkelijk invullen, want ik had genoeg boeken die beginnen met de letter T!

Tussen de beesten en wilde rozen is een magisch, luguber en uniek sprookjesverhaal over een meisje dat haar koninkrijk moet verlaten waarin deze wordt aangevallen door angstaanjagende monsters uit het bos. Ik heb zo genoten van dit verhaal, vooral omdat ik dit las in een readalong en daardoor elke dag wat hoofdstukken met andere lezers besprak. Nu maar hopen dat meer boeken van Ashley Poston vertaald gaan worden, want zij is een verbazingwekkend goede auteur!

De toekomst van Hawking is het derde en laatste deel in de Accelerati-serie, een serie over voorwerpen die de wetten van de natuur kunnen ontkrachten… Zo veel grappige uitvindingen en een hoop humor en spanning in deze serie! Het derde deel wist het verhaal perfect af te ronden, een boekenreeks voor jong en oud!

Terug naar Raas is een tweede deel waarbij broer en zus in hun fantasiewereld terecht komen. Hun fantasiewereld is gewoon echt, en het is zo vindingrijk hoe deze wereld is vormgegeven! Het boek heeft ook nog eens hele leuke illustraties waardoor dit magische avontuur nog kleurrijker is dan voorheen.

Talisbinder is het derde deel van Spellslinger, een unieke serie over een jongen die ondanks zijn sterke magiërsfamilie geen magie bezit. Dit keer lees je dus niet vanuit het perspectief van de uitverkorene, maar gewoon van een nietsnut! Deze serie is zo fascinerend en het is zo indrukwekkend om te zien dat iemand met nauwelijks magische krachten toch veel kan bereiken. Er gaan geruchten over een verfilming, daar kan ik echt niet op wachten!

Tot slot De toren van Nero, het vijfde en laatste deel van De beproevingen van Nero. Hierin volg je de Griekse god Apollo die door Zeus het lichaam van een sterfelijke puber heeft gekregen, en hij moet zichzelf weer bewijzen aan Zeus. Een serie vol spannende avonturen, veel personages uit de vorige series van Rick Riordan en ook nog eens een hele grappige en flamboyante hoofdpersoon. Rick Riordan mag van mij nog wel even doorgaan met mythologische verhalen!

Dit zijn de boeken die ik heb gekozen die beginnen met de letter T. Heb jij nog een paar favorieten er tussen zitten, of ken jij andere goede boeken die beginnen met de letter T? Laat het me weten, en check de invullingen van de andere deelnemers aan de Friday Five!

2 reacties

  1. Ik vergat Tussen de beesten en wilde rozen gewoon, zonde! Maar ik heb wel een ander lijstje.

  2. Ook mijn lijstje is totaal anders. En ik weet niet hoe het met jullie zat, maar ik moest zelfs nog kiezen, zoveel boeken waren er met de T.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.