The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter U

De Friday Five is een wekelijkse rubriek op mijn blog waarin ik samen met vele andere bloggers lijstjes maak van vijf op de vrijdag. Dit doe ik al jaren, en de afgelopen weken wordt om de week een letter uit het alfabet behandeld, dit keer boeken die beginnen met de letter U! Het letterthema is bedacht door Nienke van Booksometea, en deze keer had ik precies vijf boeken kunnen vinden die met deze letter begonnen.

Ten eerste twee boeken die in dezelfde serie vallen: De Uitverkorene en De Uitdager, welke afkomstig zijn van de Contender-serie van Taran Matharu. Dit is een serie waarin een groep jongens terecht komt in een wereld vol dinosaurussen en allemaal voorwerpen en gebouwen uit verschillende tijdperken. Hoewel ik de serie niet je van het vind (de Summoner-serie vond ik bijvoorbeeld beter), maar ik ben wel erg benieuwd naar het nieuwe deel. Het is een verhaal vol onverwachte aspecten, wat het lekker onvoorspelbaar maakt.

Ultimate Star Wars is een mooi boek als je meer wilt weten over deze popcultuurlegende. Ben je niet bekende met de Force, weet je niet wat Jedi zijn en wat voor soort partijen strijden tegen elkaar? Dat kan je hier allemaal in lezen!

Dan door met United, een profielwerkstuk project van een oud-blogger waarin er een dystopisch verhaal wordt verteld dat een beetje doet denken aan de Selectie. Ik mocht het verhaal proeflezen en het verbeteren, wat ik toen erg leuk vond.

Tot slot Unplugged, een boek van Donna Freitas waarin mensen leven in een digitale wereld vol apps. Een digitale wereld die zo fascinerend is en die je laat nadenken over geavanceerde technologie. Het is een spannend verhaal met veel filosofische aspecten, en het is echt jammer dat het derde deel niet is vertaald, want ik heb erg van dit verhaal genoten. Misschien toch maar een keer het derde deel in het Engels scoren? Laat in ieder geval weten wat je van het laatste deel vond als je hem hebt gelezen, want dan word ik enthousiaster om hem te lezen.

Dit zijn de boeken die ik heb uitgekozen, ken jij nog meer boeken die beginnen met de letter U? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere deelnemers aan deze rubriek!

1 reactie

2 pings

  1. De U bleek hier ook lastiger dan ik van te voren had verwacht!

  1. […] Joost (nerdygeekyfanboy) […]

  2. […] Joost (nerdygeekyfanboy) […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.