The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter V

In de Friday Five bespreek ik wekelijks met vele andere bloggers lijstjes van vijf, en om de week bespreken we boeken die beginnen met een bepaalde letter. Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea, en we zitten al op 22ste letter! Bij de letter V kon ik makkelijk een lijst maken, maar ik heb de vijf leukste en meest relevante boeken uitgekozen voor de lijst.

Laten we beginnen met Vijf stappen van jou, een boek dat ook nog is verfilmd onder de naam Five Feet Apart, wat een echte tranentrekker is. Dit boek gaat over twee jongeren met een ziekte waardoor ze niet in elkaars buurt kunnen zijn, omdat ze elkaar kunnen besmetten en doodziek kunnen worden (afstand bewaren in dit boek is nog vrij relevant als je kijkt naar het afgelopen jaar…). En de auteurs hebben ook al een nieuw boek geschreven, dus na dit verhaal kan je weer een ander romantisch boek lezen!

Dan een serie waarin veel van de boeken beginnen met een V, namelijk de Touching Juliëtte serie! Vooral de originele trilogie vond ik fenomenaal, de vervolgreeks is helaas iets minder. Maar goed, de eerste drie delen zijn geweldig door een unieke schrijfstijl vol beeldspraak en intense emoties, met daarbij een indrukwekkende karakterontwikkeling.

Dan door naar Verlaten, het eerste deel in de Gone-serie. Deze boeken (vooral de eerste zes, de drie delen erna zijn een vervolgserie) zijn echt fantastisch en zitten vol actie, mysterie en een gevaarlijke wereld. Geen boekenreeks voor bangeriken! Michael Grant is echt een schrijfheld en bij elke release was ik een van de eersten die een nieuw deel kocht.

Vrouwe Middernacht is het eerste deel in een serie in de Schaduwjagerswereld, dit universum houdt maar niet op! Hoewel de boeken dikke pillen zijn en het wat voelt als uitmelken, weet Cassandra Clare telkens weer nieuwe aspecten te introduceren in deze wereld. De komende tijd komen er nog genoeg boeken aan in deze wereld, dus we zijn nog lang niet uitgelezen!

Tot slot Val en Verlossing, het laatste deel in de Grisha-trilogie, welke ook als serie gemaakt is door Netflix. In april komt de serie uit, dus lees nog snel voor die tijd de boeken zodat je alles weet over de Grisha-wereld!

Dit zijn de boeken die beginnen met de letter V. Welke vijf zou jij uitkiezen? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek!

2 reacties

  1. De Touching Juliette-serie vond ik echt niet om door te komen, sorry. Maar de Grisha-trilogie vond ik wel leuk! Ik heb gekozen voor vijf totaal andere boeken, maar we hadden deze keer ruim de keuze!

    1. Er zijn inderdaad veel wisselende meningen over Touching Juliette, moet je net maar liggen 🙂 En keuze was reuze inderdaad!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.