The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter W

We naderen al bijna het einde van het alfabet, wat gaat het hard! De letter W is nu aan de beurt, een letter waar ik al vrij snel vijf boeken bij kon vinden. Een mix tussen wat nieuwere boeken en wat oudere pareltjes die echt de moeite waard zijn om te lezen. Het onderwerp van het alfabet is bedacht door Nienke van Booksometea en ik ben de host van deze wekelijkse rubriek. Mocht je ook mee willen doen met deze lijstjes, laat het me weten!

Laten we beginnen met Warcross, een fantastisch tweeluik van Marie Lu waarin e wereld is gefuseerd met technologie. Door een vr-bril kan je jezelf helemaal veranderen en is je omgeving zo anders dan het echt. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Tokyo en ik heb er zo van genoten!

Wat zou Martin/Justyce doen zijn twee boeken van Nic Stone die racisme behandelen. Ik werd echt geconfronteerd met het feit dat ik zo veel privileges heb op basis van mijn huidskleur, en dat het echt bikkelen is als je niemand in je gelooft. Jongeren die in een slechte situatie belanden komen daar niet zomaar, en Stones boeken zorgen voor veel begrip rondom racisme. Wat mij betreft verplicht leesvoer op de middelbare school!

Winger is een boek dat volgens mij niet heel populair is, maar waar ik echt weg van ben. Het is een verhaal over een jongen op een kostschool waarbij genoeg gebeurt, een verhaal dat vol humor, maar ook vol verdriet en emotie zit. Ik hoop het tweede deel ooit te gaan lezen, want dit is echt een verhaal dat veel meer mensen zouden moeten lezen.

Dan komen we aan bij Wonder, een ontroerend verhaal over een jongen met een bijzondere aandoening waardoor hij er anders uitziet dan andere kinderen. Het verhaal laat zien dat je niemand moet beoordelen op hun uiterlijk, en dat mensen die dat niet doen een ware vriend kunnen zijn. Ik heb echt met tranen in mijn ogen dit boek gelezen, en de boekverfilming was ook net zo mooi!

Tot slot De Wrede Prins, het eerste deel van de Elfhame-trilogie. Het derde deel is nu ook uit, dus nu kan je de hele serie lezen! Een aanrader voor fantasielezers en liefhebbers van de boeken van Leigh Bardugo en Cassandra Clare. Momenteel ben ik met andere ambassadeurs had aan de slag om leuke acties uit te voeren rondom deze serie, dus hou mijn socials goed in de gaten!

Dit zijn de boeken die beginnen met de letter W die ik je kan aanraden. Heb jij nog wat aanraders voor mij? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.