The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter Y

We zijn bijna aangekomen bij de laatste letter van het alfabet, de letter Y alweer! In deze Friday Five bespreken we om de week een letter van het alfabet, en de letter Y was nog vrij pittig om te vinden. Zie hier mijn invulling van de Friday Five van boeken die beginnen met de letter Y!

De IJzeren Engel is het eerste deel van de Infernal Devices/De Helse Creaties van Cassandra Clare, een verhaal dat zich in het Shadowhunter-universum afspeelt, maar dan in de negentiende eeuw. Een erg toffe trilogie met hele sprekende personages, een verhaal dat ook goed te lezen is na het derde deel van de Mortal instruments. Hierbij kan ik dus ook De IJzeren Prins en De IJzeren Prinses noemen!

De IJzerproef is het eerste deel van een vijfdelige middle grade fantasy van Cassandra Clare en Holly Black, inclusief magische toverschool en spannende gevechten. De eerste delen vond ik erg tof, maar het laatste deel voelde wat mij betreft wat afgeraffeld. Jammer!

Een boek dat ik nog moet lezen is De IJzerraaf, een vervolg op de Iron Fae serie van Julie Kagawa (beginnende met De IJzerkoning, het ijzer is wel erg populair in deze Friday Five). Ik heb alleen het eerste deel gelezen en weet er nog weinig van, maar wie weet dat dit boek allemaal nostalgische gevoelens bij mij gaat opwekken.

Een Friday Five vol met ijzer. Wat was het deze keer lastig! Ken jij nog boeken die beginnen met de letter Y? Laat het me weten, of check de lijstjes van de andere deelnemers aan deze Friday Five!

1 reactie

  1. Ah de ij had ik ook nog voor kunnen gaan ja! Ik had gelukkig wel wat boeken met een Y in de titel en vond dat dat ook wel mocht 😋

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.