The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter Z

De afgelopen maanden behandelden we in de Friday Five letters uit het alfabet. We zijn nu bij het einde gekomen, namelijk de letter Z. Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea, en het is zeer gek dat we na meer dan een jaar dit onderwerp afsluiten. De letter Z had genoeg mooie boeken die ik kon behandelen, dus er zitten aardig wat toppers bij!

Nic Stone kan veel maatschappelijk onderwerpen aankaarten, zoals seksualiteit in Zij en ik, welke onderwerpen als bikseksualiteit behandelt. Je volgt drie personage die elk een unieke schrijfstijl bevatten, wat het boek heel interessant maakt en je ziet daardoor meerdere perspectieven. Haar boeken geven je nieuwe inzichten en ik hoop dat veel middelbare scholieren deze boeken lezen.

Zomerburen van Rianne Robben is een verhaal over een meisje dat in de zomer naar haar grootouders in Drenthe gaat. Dit boek is net een liefdesbrief aan het plattelandsleven, maar het geeft ook veel informatie over de LHBTQIAP+ gemeenschap net het laat zien hoe moeilijk het is om over je toekomst te beslissen op jonge leeftijd.

Een andere Nederlandse auteur is Rima Orie, die De Zwendelprins heeft geschreven. Zij was de winnaar van een YA-wedstrijd bij uitgeverij Moon en dit boek is een magisch verhaal dat is gebaseerd op India. Het is een boek met diversiteit en eerlijk gezegd kan ik niet wachten op meer boeken van Rima Orie! Ik heb haar ook gesproken tijdens een leesclub over De Zwendelprins, die je hier kan lezen.

Dan hebben we Zonderling, een magisch verhaal van Laini Taylor in een magische wereld die je compleet weet te betoveren. Twee dikke pillen waarin een episch verhaal wordt verteld, echt enorme aanraders! Ook is Taylors vorige boekenserie nu compleet vertaald, dus dan kan je na dit tweeluik veel meer van haar lezen!

Tot slot Zoek me tussen de sterren, dat gaat over een meisje dat een soort graphic novel tekent online, welke erg bekend is. Ze wil liever anoniem blijven, en dit verhaal is gewoon briljant. Het is emotioneel, wordt bijgestaan door mooie illustraties en heeft een erg geeky randje. Deze hoop ik zeker weer een keer te herlezen!

Dit zijn de boeken die ik heb gekozen. Het alfabet van boeken is voorbij, maar niet getreurd! Over twee weken beginnen we opnieuw met het alfabet, maar dan het alfabet van auteurs(achter)namen. Mocht je nou mee willen doen met de Friday Five, is het nu een mooi moment om in te stappen. Stuur me gerust op social media een berichtje, dan zorg ik dat je toegang hebt tot de volgende onderwerpen van de Friday Five! En mocht je meer tips willen hebben, vergeet dan niet de andere deelnemers van de Friday Five te lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.