The Friday Five: Boeken die een re-read verdienen

In deze Friday Five bespreken ik en vele andere bloggers vijf boeken die opnieuw gelezen moeten worden. Hoewel ik een grote lading aan ongelezen boeken heb, zijn er altijd nog wel wat boeken die ik maar al te graag nog een keertje lees. Tijd om deze op een rijtje te zetten! Het onderwerp van deze Friday Five is bedacht door Chelsey van Leesmeemetmij.

We beginnen met de Gone-serie van Michael Grant. Deze serie bestaat uit zes delen en nu is er ook een vervolgserie waarvan het tweede deel uit is. Dit boek is vergelijkbaar met The Dome van Stephen King, alleen dan zijn er alleen nog maar kinderen van onder de 15 jaar in de koepel. Sommige kinderen in de koepel krijgen ook te maken met bijzondere krachten en deze serie is zo gruwelijk, maar o zo spannend en geniaal. Ik las het eerste deel al vrij snel toen die uitkwam en telkens wanneer er een nieuw deel uitkwam, las ik weer de hele serie. Ik heb deze boeken dus al meerdere keren gelezen, maar ik zou ze maar al te graag nog een keer lezen!

Ik + Earl + de stervende Rachel is verfilmd (Me Earl and the Dying Girl) en dit boek is uiteraard zielig, maar ook ontzettend hilarisch. Ik heb meerdere keren hardop gelachen tijdens het lezen van dit boek (zelfs in de stiltecoupé in de trein) en het verhaal zit vol met ongemakkelijke momenten. Dit boek werd al snel een van mijn favoriete boeken en ik zou het zo nog een keer willen lezen.

Harry Potter is een serie die ik ook meerdere keren heb gelezen. Logisch natuurlijk, want deze serie zorgde ervoor dat veel mensen zijn begonnen met lezen en ook ik werd verslaafd aan fantasyboeken door Zweinstein. Al lees ik de Nederlandse edities nog een keer, pak ik de Engelse versie erbij of ik lees de geïllustreerde editie door, het blijft elke keer een feest om te lezen!

De appeltaart van hoop is een boek die ik denk het meeste noem op mijn blog. Dit boek is gewoon zo mooi! Het is een emotioneel verhaal vol liefde en de meest lieve personages die je je maar kan bedenken. Ik heb zelfs de nieuwe Engelse editie gekregen van de auteur zelf en deze zou ik er ook wel bij willen pakken en dan het verhaal in het Engels lezen. Maar goed, de Nederlandse versie ziet er ook zo mooi uit en de vertaling is zo goed! Dit boek verdient het in ieder geval om nog vele malen gelezen te worden.

Dan hebben we nog Charlie en ik, ook een ontroerend verhaal over twee broers die op een dag de trein pakken en hun vakantiebestemming van vorig jaar willen bezoeken. Dit boek zorgde voor flink veel tranen en wist me zo hard te raken, maar ondanks dat heb ik ook erg gelachen om dit boek. Charlie (het broertje) is namelijk een unieke, hilarische en brutale jongen waar ik keer op keer om moet lachen. Dit boek zal ik de komende jaren zeker nog een paar keer oppakken en keer op keer ontroeren.

Dit zijn mijn vijf boeken die zeker nog een keer gelezen moeten worden. Heb jij boeken in je boekenkast die je al te graag nog een keertje wil lezen? Laat het me weten, of neem een bezoekjes op de sites van andere boekbloggers om hun Friday Five te zien!

1 reactie

  1. Eliza and her monsters is een boek dat ik kan blijven lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.