The Friday Five: Boeken die een vervolg verdienen

Voor deze Friday Five bespreek ik vijf boeken die een vervolg verdienen. Vele blogger doen mee aan deze wekelijkse rubriek waarin er telkens vijf dingen worden besproken over een bepaald onderwerp. Er zijn een aantal boeken waarvan ik veel meer zou willen lezen, dus ik kan makkelijk vijf boeken uitkiezen voor deze week!

 

Laten we beginnen met Wonder van R.J. Palacio. Dit boek is een prachtig verhaal over een jongen met een bijzonder uiterlijk en voor het eerst naar een normale school moet, vol angsten dat zijn klasgenootjes hem zullen pesten. Dit boek is zo mooi en ik ben heel benieuwd hoe het verder zou gaan met de personages in dit verhaal, dus dit boek mag van mij zeker een vervolg hebben.

Allesbehalve oké van Laura Steven is een boek waarin slutshaming en online pesten heel goed naar voren wordt gebracht. Dit boek verdient ook zeker een vervolg, aangezien je aan het einde merkt dat de echte strijd naar gelijkheid pas moet komen. En goed nieuws, want Laura Steven heeft de eerste versie van het vervolg al geschreven! Dit vervolg gaat er dus zeker komen.

The gospel according to Larry is een heel tof verhaal over een jongen met een wereldbekende blog, terwijl hij zelf anoniem blijft. Er zijn vervolgdelen geschreven, maar uitgeverij Lemniscaat gaat deze helaas niet vertalen. Ontzettend jammer, want die boek verdient zo veel meer lof!

Piper Perish heeft een einde waardoor je veel meer wil lezen. Nou, gelukkig komt er inderdaad een vervolg! Nu maar hopen dat dit boek ook vertaald wordt en dat Emmy (de illustrator van dit boek) ook illustraties gaat maken voor het vervolg. Ik ben in ieder geval een voorstander!

Tot slot heb ik Nimona uitgekozen. Deze graphic novel is zo tof en dat einde bracht zo veel emoties bij mij naar boven. Ik wilde alleen maar meer! Hopelijk kan ik ooit meer lezen over Nimona. Leuk feitje, want dit boek is nu ook afgeprijsd naar 10 euro! Nog meer reden om in deze toffe graphic novel te beginnen.

Dit was de Friday Five van deze week. Welk boek verdient volgens jou een vervolg?

Hierbij nog een lijst met bloggers die ook meedoen aan de Friday Five. Neem vooral een kijkje op hun blog!

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik heb ook weer Allesbehalve Oké. Hij staat in bijna alle Friday Fives tot nu toe, haha!

  1. Ook logisch natuurlijk, want dat einde zorgt er gewoon voor dat het verhaal verder moet gaan!

 2. Of ik perse een vervolg van de Kids of Appetite wil weet ik niet, maar ik ben wel benieuwd naar hoe het verhaal verder gaat voor deze personages! Ik wil gewoon vrienden met ze zijn!

  1. Meer avonturen met de kids of appetite is natuurlijk meer beter!

 3. Ik hoop ook echt dat Best of YA het vervolg van Piper Perish gaat uitgeven, maar ik vrees het. 🙁

  1. Ahhh, laten we hopen dat hij er toch komt!

  • do op juni 9, 2018 om 3:45 pm
  • Reageer

  Ah een vervolg op Nimona zou inderdaad erg leuk zijn! Ik kan niet wachten totdat het tweede deel van Allesbehalve Oké uitkomt 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.