The Friday Five: Boeken die gaan over je favoriete land

In de Friday Five maak ik wekelijks lijstjes van vijf, samen met andere bloggers. Aangezien het een jaar geleden is dat ik naar Japan ging (een geweldige vakantie), wilde ik graag boeken benoemen die gaan over mijn favoriete land. Ik heb genoeg Japanboeken, dus ik kon met gemak een lijstje maken!

Japan in honderd kleine stukjes is een boek over allemaal feitjes over Japan, geschreven door Paulien Cornelisse, die in Japan heeft gestudeerd en er vaak komt. Zo heeft ze het programma Tokidoki, een heel interessante documentaire over Japan! Ontzettend leuk om te zien, dit boek geeft alleen maar meer mooie feitjes over dit fascinerende land.

Dan door naar Pindakaas en sushi 2, een heel geeky verhaal waarin de hoofdpersoon met haar vrienden op vakantie naar Japan gaat! Heerlijk om daarover te lezen en wat fantasyelementen te zien, maar ook interne worstelingen van de personages, waardoor het ook een prima contemporary is.

Schaduw van de vos is het eerste deel van een trilogie die de Japanse mythologie als inspiratie heeft. Yokai, kitsune en meer! Een verademing voor Japanliefhebbers, en ook nog eens erg spannend!

Tot slot nog twee boeken die echt gaan over Japan zelf en toeristische trekpleisters. A Geek in Japan vertelt over de cultuur van Japan, maar ook nog wat tips voor als je naar Tokyo en Japan gaat. Tokyo Geek’s Guide is een boek vol tips voor Tokyo voor de nerds onder ons, eentje waar ik goed gebruik van heb gemaakt toen ik op vakantie naar Tokyo ging!

Dit zijn mijn vijf boeken die gaan over mijn favoriete land. Wat is jouw favoriete land? Laat het me weten, en check de Friday Fives van andere deelnemers aan de Friday Five!

2 reacties

  1. Oh wat leuk! Ik ben niet echt een boekenblogger maar misschien doe ik ook mee 🙂

    1. Leuk! Mocht je mee willen doen, stuur vooral een mail naar nerdygeekyfanboy@gmail.com, dan zorg ik dat je toegang krijgt naar de lijst met nieuwe onderwerpen! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.