The Friday Five: Boeken die iedereen op de plank moet hebben staan

We gaan weer vrolijk verder met deze wekelijkse rubriek. De Friday Five post ik wekelijks, waarin ik samen met andere bloggers lijstjes van vijf maak. Deze week hebben we het over vijf boeken die iedereen op de plank moet hebben staan. Ik heb zo wat klassiekers uitgekozen (wat YA betreft), maar ook boeken die je leven echt kunnen verreiken.

Ten eerste is Harry Potter uiteraard een serie die je als lezer echt zou moeten hebben. Dit is voor vele lezers het eerste boek waardoor ze verzot zijn geworden op lezen, en daarbij is het een perfecte introductie op het fantasygenre! Het prikkelt je verbeeldingskracht, de personages zijn zo realistisch en alle magische gebeurtenissen die Harry meemaakt weten je te fascineren. Daarbij zijn er veel mooie uitspraken en levenslessen die je kan krijgen door het lezen van deze boeken.

De Hongerspelen is het begin van het YA-genre. Het zorgde ervoor dat lezers verslaafd raakten aan dystopische verhalen. Daarbij is het verhaal ontzettend sterk en laat het goed zien dat we nooit zo’n samenleving als Panem moeten worden. Deze trilogie bevat zo veel verschillende onderwerpen en thema’s en is gewoon een aanwinst voor elke boekenkast. Ook komt er over een paar maanden een proloog uit op deze trilogie, waar ik zo benieuwd naar ben!

The perks of being a wallflower is al een oud boek (in YA-genre termen), maar is naar mijn idee daardoor ook een klassieker. Dit boek bevat zo veel emotie en is zo prachtig, eerlijk en pijnlijk. Echt een boek dat vele mensen zouden moeten lezen!

De appeltaart van hoop is naar mijn idee een boek dat de wereld beter kan maken. Het laat zien dat je mensen kan vergeven en dat je de wereld beter kan maken door hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Ik denk oprecht dat de wereld een beetje mooier wordt als iedereen dit boek zou lezen!

Wonder is een boek dat iedereen moet lezen. Dit boek gaat over een jongetje met een zeldzame aandoening waardoor zijn gezicht er anders uitziet dan andere kinderen. Hierdoor merk je hoe vooroordelen zo veel nadelen kunnen hebben en dat je mensen moet beoordelen op hun persoonlijkheid, niet op hun uiterlijk. Echt een prachtig verhaal vol hoop en acceptatie!

Dit zijn de boeken die naar mijn idee in ieders boekenkast moet zitten. Welke boeken zouden er volgens jou in ieders boekenkast moeten staan? Laat het me weten, of check de Friday Five van andere bloggers!

1 reactie

  1. Grappig, ik heb echt totaal andere boeken. Leuk om iedere keer te zien hoe anders we zo’n thema interpreteren!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.