The Friday Five: Boeken die ik graag als luisterboek zou willen lezen

In de Friday Five bespreek ik samen met andere bloggers lijstjes van vijf, deze keer boeken die ik graag als luisterboek zou willen lezen! Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea. Hoewel ik zelf geen luisterboeken lees, zijn er wel een paar boeken die ik graag voorgelezen zou willen horen/lezen.

In mijn hoofd lijkt me een boek dat is gemaakt om voorgelezen te worden. Je gaat echt een kijkje nemen in het leven van Melody, een meisje met cerebrale parese, waardoor ze haast niet kan bewegen en ook niet kan praten. Ze praat heel persoonlijk tegen de lezer, wat het uitstekend zou doen als luisterboek.

Ik zou maar al te graag luisterboeken willen hebben van de boeken van Sarah Moore Fitzgerald. Ik had twee jaar geleden in de jury gezeten van de plaatselijke voorleeswedstrijd en een kandidaat las voor uit De appeltaart van hoop en ik voelde meteen de emoties! Ik zou de verhalen van Sarah graag willen horen en meemaken hoe haar verhalen me ook weten te raken via een stem.

De boeken van Buddy Tegenbosch zou ik graag willen beluisteren, het liefst zelfs als Buddy het zelf voorleest! De personages die hij bedenkt zijn zo realistisch en het lijkt me zo bijzonder als ze allemaal hun eigen stem hebben door een verteller. Match heeft bijvoorbeeld hele sprekende personages vol humor, eerlijkheid en openheid, het lijkt me echt een ideaal luisterboek!

De geur van groen wordt verteld vanuit het perspectief van een blind meisje, een boek dat me erg wist te raken. Kleuren, personages, omgevingen en momenten worden op een unieke manier beschreven, wat het denk ook erg goed zou doen als luisterboek.

Tot slot lijken de Riverdale-boeken als luisterboek me erg leuk, helemaal als de acteurs van Riverdale ze zouden kunnen inspreken! Zo krijg je pas echt een tof luisterboek!

Dit zijn de boeken die ik graag zou willen lezen als luisterboek. Zijn er boeken die jij als luisterboek zou wille lezen? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers die aan deze rubriek meedoen!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Riverdale en de geur van groen zijn beschikbaar als luisterboek. Ik ga dan liever voor de Engelse luisterboeken, ik vind ik kwaliteit vaak gewoon veel beter dan de Nederlandse. En de boeken die ik wil luisteren, luister ik al. Vandaar dat er deze week weer geen lijstje van mij bij zit.

    1. Dat komt omdat luisterboeken in de UK veel normaler zijn dan hier in Nederland. We lopen wat dat betreft een beetje achter de troepen aan. Schijnen we altijd al gedaan te hebben op literair gebied. Een van mijn professoren op de uni zei dat een gevleugelde uitspraak in de literaire wereld was: “als de wereld vergaat, moet je naar Nederland, want daar gebeurt alles vijftig jaar later”.

  2. De Geur van Groen en Riverdale zijn idd als luisterboek beschikbaar, bij Storytel!

  3. Ik luister dus ook nooit haha. Ik ben dan de hele tijd afgeleid.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.