The Friday Five: Boeken die ik in 2020 zeker wil lezen

In 2020 staan er weer genoeg boeken op de planning die ik maar al te graag verslind. Bij deze Friday Five kijk ik vooruit naar het aankomende jaar en noem ik vijf boeken die ik sowieso wil gaan lezen! Het zijn allemaal boeken die in 2020 gaan uitkomen, dus het zijn allemaal boeken waar je naar kan uitkijken! Er zijn veel boeken die ik wil gaan lezen, maar dit is toch wel mijn top vijf van boeken die ik zeker wil oppakken dit jaar.

De kleuren van licht van V.E. Schwab is het afsluitende deel van de Schemering-trilogie en ik kan niet wachten om deze te lezen. Waarschijnlijk lees ik hem weer met een readalong, waarin we elke dag een bepaald aantal hoofdstukken gaan bespreken. Ontzettend leuk, want zo lees je meerdere visies, theorieën en ideeën over het verhaal.

De Wrede Prins van Holly Black is een boek waarvan ik hoopte dat die vertaald zou worden. Mijn gebeden zijn verhoord, want in 2020 kan ik eindelijk dit boek in het Nederlands lezen! Ik hoor zo veel goede verhalen over deze trilogie, dus ik kan niet wachten om het eerste deel op te pakken.

15 3/4 is een boek van een Nederlandse auteur, eentje die me best wel aanspreekt! Dit boek gaat over een jongen van 19 en een meisje van 15 die verliefd op elkaar zijn, wat strafbaar is. Het boek schijnt erg humoristisch maar gelaagd te zijn, dus ik ben best benieuwd hoe Dave Goldstein dit verhaal heeft geschreven.

Dan door naar The Ballad of Songbirds and Snakes, het nieuwe boek van Suzanne Collins die zich vele jaren afspeelt voor de Hongerspelen. Ik ben zo benieuwd wat dit verhaal teweeg zal brengen, aangezien de Hongerspelen echt een klassieker is binnen de YA-wereld. Dit boek moet ik hoe dan ook gaan lezen!

Tot slot Verbeeld me, het slotdeel van de Touching Juliëtte-serie. Hoewel ik het vorige deel op sommige vlakken niet helemaal goed vond, ben ik wel ontzettend benieuwd naar het einde. Het verhaal wordt groter en groter, dus ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken!

Dit zijn mijn vijf boeken die ik zeker hoop te lezen in 2020. Welke zijn dat voor jou? Laat het me weten, of check de Friday Fives van mijn collega-bloggers!

3 reacties

  • Conny op januari 3, 2020 om 1:26 pm
  • Reageer

  15 3/4 ga ik zeker opzoeken

 1. Ik heb na jouw enthousiasme de Appeltaart van Hoop maar op dit lijstje gezet. Ik heb er al zo veel over gehoord van je. Misschien moet ik hem in 2020 maar eindelijk een keer gaan lezen.

  Ik vond het laatste boek van de Hongerspelen wat teleurstellend. Ben benieuwd of ik de motivatie kan vinden om de nieuwe op te pakken.

  1. Ah wat goed om te horen, zeker doen! 🙂 Echt een van de allermooiste boeken die ik ooit heb gelezen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.