The Friday Five: Boeken die ik lees als ik door een moeilijke tijd ga

Nu we door de coronaomstandigheden vooral thuis moeten zitten, leek het me goed om wat boekentips te geven die je wat blijer laten voelen. Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea, hopelijk kan je zo wat inspiratie opdoen voor wat nieuw leesvoer! Ik heb de boeken ook uitgekozen die wat passen bij deze situatie, zodat je gepaste aanraders hebt.

Mocht je nu wat meer op Netflix zitten, is The chilling adventures of Sabrina een serie die je met gemak kan bingen. En mocht je nog niet uitgekeken zijn, kan je altijd de proloog op de serie lezen! Seizoen van de heks leest als een aflevering van Sabrina, waarin vele verschillende perspectieven aan bod komen. Zo lees je dus veel over alle personages in Greendale!

Rosie hartje Jack is een hartverwarmend verhaal over een meisje met het syndroom van down die op zoek gaat naar haar vriendje. Ze moet Londen doorkruisen, maar dat is niet heel makkelijk voor haar. Een van de liefste verhalen die je ooit gaat lezen!

Op zoek naar Paulie Fink laat zien dat ieder kind uniek is en zijn of haar rariteiten ontzettend mooi zijn om te zien. Dit boek leest zo prettig, is grappig en heeft een einde waardoor je hoe dan ook met een glimlach dit boek dichtslaat.

In deze tijden kan je je soms even niet oké voelen, maar dat is oké. Dit is goed te zien in Darius de grote is niet oké, een mooi boek over depressie, vriendschap en familie. Dit is sowieso een van de mooiste boeken die ik dit jaar heb gelezen en ga lezen, want het is echt een pareltje! Ik hoop ook zo dat het vervolg vertaal gaat worden, want ik wil alleen maar meer lezen over Darius.

Tot slot de boeken van Sarah Moore Fitzgerald, die vol zitten met personages die goedheid uitstralen. Als je wat hoop in de mensheid hebt verloren, zijn deze boeken zeker aan te raden, omdat de personages in Sarahs boeken een hart van goud hebben. Mijn persoonlijke favoriet is De appeltaart van hoop, maar haar andere boeken zijn ook geweldig!

Dit zijn de boeken die ik je aanraad in deze tijd. Heb je zelf bepaalde boeken die je nu graag leest? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.