The Friday Five: Boeken die ik van Sinterklaas wil krijgen

In de Friday Five maak ik altijd lijstjes van vijf, meestal over een boekig onderwerp, samen met andere bloggers. Deze week wil ik het hebben over vijf boeken die ik van Sinterklaas zou willen krijgen. Pfoeh, er zijn genoeg boeken die ik wel zou willen! Toch heb ik vijf boeken weten uit te kiezen die het hoogst op mijn verlanglijstje staan en die de Sint mij zou kunnen geven.

 

Ten eerste zou ik maar al te graag het derde geïllustreerde deel van de Harry Potter-reeks willen krijgen. Ik heb het eerste en het tweede deel al, dus ik wil ook graag dit deel lezen! Volgens mij duurt het nog even voordat het vierde deel zal verschijnen, dus in de tussentijd kan ik genieten van Harry’s derde jaar op Zweinstein.

Daarbij ben ik een groot fan van Avatar en heb ik ook meerdere graphic novels in bezit van deze serie. De graphic novels zijn een vervolg op de serie en tot nu toe heb ik drie delen, maar het vierde verhaal wil ik ook graag. Deze gaat vooral over de Noordelijke en Zuidelijke waterstam en de lichte spanningen tussen deze twee. In Korra is de Zuidelijke waterstam aanzienlijk versterkt, maar daar is zeker veel aan vooraf gegaan. Dat hoop ik graag te zien, dus deze graphic novel mag Sinterklaas mij zeker geven.

The Crimes of Grindelwald is in de bioscoop (ik heb hem afgelopen zondag gezien) en ik ben uiteraard weg van deze film, dus ik zou ook graag boeken over de film willen hebben (die heb ik namelijk van het eerste deel ook).

Een bijna eindeloze afstand is een contemporary van Tahereh Mafi welke best persoonlijk is, hier ben ik heel benieuwd naar. Taherehs schrijfstijl is zo uniek en vol emotie, haar intensiteit zorgt ervoor dat ik helemaal verloren raak in haar boeken. Dit nieuwe kunstwerk van haar lezen zou ik maar al te graag doen, dus Sinterklaas zou mij hier zeker blij mee maken.

Een vervolg waar ik al LANG naar uitkijk, is Someday van David Levithan (bekend van de film Every Day), welke gaat over A (een persoon die elke dag wakker wordt in het lichaam van iemand anders). Het eerste deel eindigt vrij spannend, dus ik ben zo benieuwd hoe het verhaal van A verder gaat! Dit boek mag zeker in de cadeauzak tijdens 5 december.

 

Dit was de Friday Five van deze week. Welk boek staat op jouw verlanglijstje? Laat het me zeker weten, en check ook de Friday Fives van mijn medebloggers!

1 reactie

  1. Mooi lijstje! Ik vond het lastig om er maar 5 te kiezen

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.