The Friday Five: Boeken die je aan het lachen maakte

Deze week wil ik voor de Friday Five vijf boeken behandelen die mij aan het lachen maakte. Het lijkt mij als auteur een hele uitdaging om iemand goed aan het lachen te maken tijdens het lezen van het boek, maar het overkomt mij nog vrij vaak! Dit thema is bedacht door Rianne Warmerdam, dus doe je lolbroek en je grapjas maar aan en lach mee!

Sex Education is een zeer belangrijke Netflix-serie over de puberteit, maar wist je dat er ook boeken van zijn die net zo veel hilariteit uitstralen als de serie? Zo heb je Sex Education Eerste hulp bij het leven en Sex Education De Roadtrip. De eerste is een educatief boek over seksuele voorlichting, en de tweede is een origineel verhaal waarin een paar personages op roadtrip gaan!

De Skyward-serie is een waanzinnig goed verhaal dat zich afspeelt in de toekomst, vol science-fiction elementen. Normaal ben ik niet zo van de science-fiction door alle verschillende termen, maar dit boek maakt je juist zo enthousiast voor dit genre! Daarbij is er een robot in dit verhaal die echt de meest hilarische grappen weet te maken, robots kunnen door hun gebrek aan menselijkheid juist heel grappig overkomen! Binnenkort verschijnt deel 3 in deze serie en ik kan echt niet wachten!

Dan hebben we de boeken van Rick Riordan, die ik gewoon niet kan vergeten. Hij schrijft boeken in de moderne wereld, maar waarin mytholische figuren zoals de Griekse, Romeinse en Egyptische goden bestaan. Vanaf jongs af aan ben ik fan van Percy Jackson, en door de loop van de jaren zijn er vele nieuwe boeken en series bij gekomen. En ik wil alleen maar meer lezen van deze schrijver, want hij maakt mij altijd aan het lachen!

De sprookjesboeken van Janneke Schotveld zijn heel modern, en weten veel diversiteit uit te stralen zoals seksualiteit, geslacht en afkomst, en dat nog met vele grappige knipogen die alleen oudere lezers zullen snappen. Het zijn daarbij hartverwarmende en avontuurlijke sprookjes, en is ideaal om voor te lezen aan de hele familie!

Tot slot Code Kattenkruid, waarin een jongen op vakantie gaat met zijn opa, met de gedachte dat de opa erg ziek is en euthanasie wil na de vakantie. Het is een heel ontroerend verhaal, maar weet juist deze bijzondere tijd tussen opa en kleinkind heel grappig te maken. Ik had al jaren niks meer gelezen van Jacques Vriens, maar door dit boek werd ik weer helemaal fan. Het einde was ook zo sterk, waardoor je met een lach en een traan dit boek afsluit.

Dit zijn de vijf boeken waar ik vaak om moest lachen. Ken jij ook nog een paar grappige boeken? Laat het mij weten in de reacties, en bekijk vooral de lijstjes van de andere deelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.