The Friday Five: Boeken die je als toneelstuk of musical zou willen zien

The Friday Five is een wekelijkse rubriek waarin ik samen met andere bloggers lijstjes maak van vijf. Deze keer bespreken we boeken die je als toneelstuk of musical zou willen zien, een onderwerp dat is bedacht door Nienke van BookSomeTea. Er zijn zeker wat boeken die ik graag op het grote doek zou willen zien, dus ik heb vijf titels uitgezocht.

Het land van Raas lijkt me fantastisch voor kindertheater. Het is zo fantasierijk en ik denk dat alle fantasywezens en de wereld prachtig zullen zijn! Indrukwekkende decorstukken, kleurrijke kostuums en een hoop toneelspelers vol energie.

Ik zou alle boeken van Sarah Moore Fitzgerald wel willen zien als toneelstuk. Elk boek bevat personages met een hartje van goud en ik vind elk verhaal zo vol emotie, dat zal het vast geweldig doen als toneelstuk! Ik zal in ieder geval een traantje wegpinken….

De Schemerling is een boek dat is gebaseerd op een toneelstuk. Er zijn veel meer personages in het boek en veel meer locaties, ik zou nu wel het boek willen zien als een hernieuwd toneelstuk, en dan speel ik maar al te graag Flok (net zoals ik in het originele stuk speelde)!

Elke dag maandag is zo’n heerlijk boek voor tussendoor, waarin een meisje elke keer dezelfde dag beleefd, in de hoop dat ze een perfecte dag kan meemaken. Ik denk dat dit een ontzettend leuke musical kan worden waarin de spelers elke emotie enorm kunnen uitvergroten, ideaal voor een musical!

Tot slot de boeken van Becky Albertalli. Wat zouden die het toch ook goed doen als toneelstuk! Zeker Simon zou het erg goed doen, ik denk dat iedereen ontzettend vrolijk de theaterzaal uit zou lopen!

Dit zijn de boeken die ik graag als toneelstuk of musical zou willen zien. Welke zou jij als toneelstuk of musical willen zien? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere bloggers die aan deze wekelijkse rubriek meedoen!

1 reactie

  1. Zo leuk dat we allemaal andere boeken noemen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.