The Friday Five: Boeken die je graag als film/serie zou willen zien

Hoewel boekverfilmingen of boeken die worden getoond als series enorme toppers of floppers kunnen zijn, hoop ik toch vaak dat bepaalde boeken worden verfilmd. Een serie of een film die gebaseerd is op de boeken waar ik dol op ben kan mijn fantasie eindelijk veranderen in realiteit, waardoor ik mijn ogen kan uitkijken. Tijdens deze Friday Five vertel ik over vijf boeken die ik graag als film of serie zou willen zien!

De Glazen Troon is een fantastische fantasyserie over een sluipmoordenares die in een land zit waar magie is verbannen. Maar goed, de magie is er wel, en dat zie je vooral terug in de latere delen in deze serie. Celaena Sardothien is een geweldig personage, maar ook andere personages kunnen je erg imponeren. Deze serie heeft een opbouw waar je u tegen zegt en vele hoofdstukken zouden echt legendarisch kunnen worden als je het als serie zou kunnen zien. Er zijn wel plannen voor deze boekenreeks, maar helaas is nog niks vastgesteld. Ik hoop dat er een serie van komt, want deze wereld verdient het om vele uren getoond te worden op de televisie.

De Wrede Prins lijkt me een trilogie die als drie films het uitstekend kan doen. Jude is een normaal meisje, maar moet naar Elfhame omdat haar halfzus afstamt van een fae. Als mens wordt ze maar verafschuwd door de faerie, maar ze wil iedereen laten zien dat er niet met haar te sollen valt. Echt een geniaal verhaal en een indrukwekkende wereld, drie films hiervan lijken me ontzettend tof!

De Gone-reeks heeft wel plannen om uitgebracht te worden als serie, maar er is niet echt enorme vooruitgang geboekt. De originele zes delen lijken me fantastisch om te zien als serie, want dit is een soort kinderversie van Under the Dome, inclusief superkrachten. Het lijkt me een gruwelijke serie vol spanning en sensatie, hoewel het me wel lastig lijkt om de hele cast te laten bestaan uit kinderen, zeker met alle horrorhoofdstukken uit deze boekenserie…

De Summoner-serie lijkt me een ideale boekenserie om te verfilmen, want het bevat zowel herkenbare elementen uit de echte wereld en andere fantasyfranchises. Mix Harry Potter, Pokémon, Lord of the Rings, Dungeons and Dragons en recente thema’s zoals racisme in een boek en je hebt dit! Ik zou zo graag alle demons willen zien en ik denk dat de magie in deze boeken echt prachtig kan zijn op het grote scherm. Mocht er ooit een verfilming komen wil ik het liefst meteen tickets reserveren voor de première!

Tot slot een serie die eens verfilmd is, maar nu als serie wordt gemaakt. Percy Jackson was als film best leuk, totdat je boeken leest en erachter komt dat de film echt een chaos was. Nu schrijft Rick Riordan actief mee met de productie van de serie door Disney, en hier heb ik wel vrij veel vertrouwen in! Deze serie heeft zo veel te bieden, dus ik hoop dat de makers van de serie echt er wat leuks van maken.

Dit zijn de boeken die ik graag als film of serie zou willen zien. Welke zijn dat voor jou? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere deelnemers die meedoen aan deze rubriek!

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Een cast met vrijwel alleen kinderen en horrorstukken. Ik denk dat ze veel over kunnen laten aan de suggestie. Dat is bij The Hunger Games ook gelukt.

    1. Zeker waar, maar dit is wel een cast van maximaal 14 jaar, dus daar zitten de makers een beetje mee. Het kan in ieder geval ontzettend tof gaan worden! 😀

  2. Gone klinkt goed als boek maar zeker als serie under de dome vond ik ook leuk om te kijken

    1. Als je Under the dome leuk vond, is Gone zeker wat voor jou! 🙂

  3. De glazen troon zou ik zeker willen zien. Maar The Summoner kan ook wel de moeite zijn als tv-serie. De Eve Dallas boeken van J.D.Robb of de Alien-serie van Gini Koch zou ik echter ook wel op het scherm willen zien.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.