The Friday Five: Boeken die je graag leest als het regent

Een nieuwe Friday Five, dit keer een Friday Five waarin we jou vijf boeken aanraden die te lezen zijn tijdens het sombere regenweer. Als het regent heb je een ideaal excuus om knus binnen te zitten met een goed boek, en ik heb met gemak een paar boeken voor je die ik zelf dan graag lees. Dit onderwerp is bedacht door Nienke van Booksometea, bedankt voor de suggestie!

Bij regenachtige dagen vind ik boeken over magie of heksen vaak ideaal om te lezen. Zo hebben we de Lara Polaris boeken, beginnende met Heks van Vuur en Oorlog! Deze serie speelt zich af in een land waar magie verboden is, en mensen die magie kunnen gebruiken hard worden onderdrukt. Een verhaal vol spanning en dus ook een hoop magie, ik kan niet wachten op het derde deel!

Wil je tijdens een regenachtige dag helemaal niet op planeet aarde zijn? Dan is een ruimteavontuur een mooie manier om te ontsnappen aan de werkelijkheid! Sterrenvlucht neemt je mee naar een andere planeet, die vaak wordt aangevallen door ruimteschepen. Tijd om daar tegen te vechten! Deze serie is zo ontzettend spectaculair, en ik was verbaasd dat het tweede deel nog beter was dan deel 1. Ik tel de dagen af voor deel 3!

Bij regenachtige dagen zijn magische, mysterieuze en ietwat lugubere boeken ook prima leesvoer, dus dan ben je bij Holly Black aan het juiste adres. Haar Elfhame-trilogie is zo fantastisch, en in Water zie je de faeries ook weer voorbij komen. Het vervolg hierop (Bloed) komt nog voor de kerst uit, dus dan kan je die lezen mochten de kerstdagen regenachtig zijn!

Wil je juist tijdens een regenachtige dag een sprankje hoop en blijdschap? Dan moet je Blackout lezen. Hier lees je zes verschillende verhalen over zwarte jongeren in New York, waarin op een warme zomerdag de stroom uitvalt. Ondanks die blackout vinden deze twaalf tieners de liefde, en maakt het je helemaal vrolijk! Een fantastische verhalenbundel om je weer wat vlinders in je buik te laten bezorgen, en hij is ook nog eens snel uit te lezen!

Tot slot hebben we een boek waar je heel lang de tijd voor kan nemen, puur omdat je niet wilt dat dit verhaal stopt. Het onzichtbare leven van Addie LaRue is namelijk een tijdloos en uniek verhaal over een vrouw die eeuwig kan leven, maar die de vloek heeft dat iedereen haar vergeet zodra ze haar niet meer zien. Echt een prachtig verhaal, en de limited edition is ook nog eens beeldschoon!

Dit zijn de vijf boekentips die ik je aanraad voor een regenachtige dag. Welke boeken kan jij mij aanraden? Laat het me weten in de reacties, en bekijk vooral de lijstjes van andere deelnemers aan deze Friday Five.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.