The Friday Five: Boeken die je graag ontvangt tijdens de feestdagen

In de Friday Five bespreek ik wekelijks met andere bloggers lijstjes van vijf, en dit keer kijken we vooruit op de feestdagen. Welke boeken staan er op ieders verlanglijstje? Daar was ik heel benieuwd naar, dus dat zullen we vandaag bespreken! Ik heb vijf mooie boeken die ik graag zou willen ontvangen van Sinterklaas of de kerstman, dus die laat ik hierbij zien.

Ten eerste heb ik drie Nederlandse boeken die nog op mijn verlanglijst staan. Zo wil ik Het geheim van het kerkhof lezen van Lisa Thompson. Ik heb al haar boeken, maar haar nieuwe boek moet ik nog in huis halen! Hierin verschijnen ook personages van het eerste boek van Lisa, dus dat zal een feest van herkenning zijn. Zij maakt hele ontroerende middle grade verhalen, dus deze wil ik nog graag gaan lezen!

De Eindeling is een hele bijzondere fantasyserie over een fantasierijke dieren, en het derde en laatste deel is al een tijdje uit. Deze heb ik nog aan mij voorbij laten gaan, en dat terwijl ik zo benieuwd was naar het laatste deel. Wie weet kan Sinterklaas of de kerstman mij blij maken met dit boek?

Verder heb ik Erebos meer dan zes jaar geleden gelezen (nog voor mijn blogtijd), en toen vond ik het een fantastisch verhaal vol spanning en games. Het vervolg is nu uit, en ik ben erg benieuwd wat Poznanski heeft bedacht voor dit tweede deel! Nu moet ik hem alleen nog in huis halen, dus deze staat ook op mijn verlanglijst.

Daarnaast zijn er nog wat fandomgerelateerde boeken die ik zou willen hebben. Zo hebben we een graphic novel van Avatar: Katara and the Pirate’s Silver. Ik heb al twee andere korte verhalen van de vrouwelijke personages van Avatar, en die van Katara moet ik nog toevoegen aan mijn collectie! Ik vind Katara zo’n wijs en moedig personage, dus ik denk dat haar verhaal erg mooi gaat zijn.

Tot slot wil ik de novel lezen van het tweede seizoen van The Dragon Prince, de eerste vond ik erg leuk en bracht me weer helemaal terug naar de serie! Momenteel ben ik aan het wachten op het vierde seizoen, maar in de tussentijd hoop ik dan nog wat van deze serie te lezen. Nu maar hopen dat ik deze in december krijg!

Dit zijn de boeken die ik op mijn verlanglijst heb gezet voor de feestdagen. Welke boeken zou jij graag aankomende maand willen hebben? Laat het me weten in de reacties, en check vooral de verlanglijstjes van de andere deelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.