The Friday Five: Boeken die je hebt gekoppeld aan een herinnering

De Friday Five is de wekelijkse rubriek waarin ik samen met andere bloggers lijstjes van vijf maak. Ik krijg altijd inspiratie van andere lijstjes wat betreft boeken, en dit keer hebben we een erg mooie onderwerp van Paula (Bookbreak), namelijk boeken die zijn gekoppeld aan een herinnering! Bij sommige boeken weet ik nog precies wanneer ik ze las en waar ik hele mooie herinneringen aan heb. Tijd om die te gaan bespreken!

Ik heb aan Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld mooie herinneringen, omdat dit boek de weg heeft vrijgemaakt voor veel meer verhalen waarin diversiteit een rol speelt. Ook heb ik Becky Albertalli ontmoet tijdens Yalfest een paar jaar geleden en was ze zo aardig en heeft zij zelfs als eerste een onderbroek gesigneerd. Oké, laat dit me uitleggen. Ik had Becky twee keer gezien in de week van Yalfest, waarin ik telkens een bijzondere onderbroek aan had (zoals van Pokémon). Becky vond dat hilarisch en vroeg voor een boekhandelbezoek waar ik zou zijn wat voor onderbroek ik toen zou dragen. Die had ik niet, maar toen kwam ik op het idee om een onderbroek te kopen en die te laten signeren. Ze moest er zo hard om lachen en tijdens het signeren noemde ze het een mijlpaal in haar carrière. Nu heb ik de onderbroek door tientallen auteurs laten signeren en het levert altijd geweldige reacties op.

De Gone-serie heeft ook mooie herinneringen. Het eerste deel kreeg ik als cadeau van mijn ouders vlak voordat we met onze boot een paar dagen zouden varen. In die vakantie wilde ik alleen maar lezen, want ik vond het verhaal zo spannend! Elk jaar kwam er weer een nieuw deel uit en las ik weer alle delen zodat ik alles fris in mijn geheugen had zitten. Bij elke release vloog ik naar de boekhandel om als eerste te zijn, ik was echt verslaafd aan de boeken en ze zorgden ervoor dat ik nog meer boeken wilde lezen.

Ik heb aan de Schemering-trilogie ook mooie herinneringen. Zo heb ik V.E. Schwab ontmoet en zij is echt een fascinerende auteur, maar ik heb ook genoten van de readalongs van @thequeenofgeek waarin we de boeken met een groep lazen. Zo leuk om elkaars theorieën aan te horen en samen het boek te bespreken!

Hoewel ik niet zo’n fan ben van het laatste deel van de Touching Juliëtte serie, wil ik wel het derde deel benoemen, die toen ik het las het laatste deel was. Ik weet nog dat ik niet kon stoppen met lezen en dat ik in een zwart gat viel toen ik het boek uit had. Hoe kon ik ooit verder gaan met normaal leven, wetende hoe episch deze serie eindigde? De nieuwe delen zijn helaas niet zo geweldig als de eerste delen, maar ik heb er alsnog van genoten.

Ik heb zo veel mooie herinneringen aan de boeken van Sarah Moore Fitzgerald. Haar boeken zijn ten eerste zo liefdevol en mooi, en ten tweede heb ik haar op mijn verjaardag gesproken via Facetime! Dit had mijn fangirl voor mij geregeld, inclusief gesigneerde boeken. Deze auteur is zo’n lieve vrouw en ik hoop haar ooit in Ierland te bezoeken.

Dit zijn de boeken die ik heb gekozen. Welke boeken zijn voor jou gekoppeld aan herinneringen? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere deelnemers aan deze rubriek!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Het derde deel is en blijft gewoon het beste deel van Touching Juliette. Geen discussie over mogelijk 😂

    1. Hahaha, dat sowieso!

  2. Leuk om de verhalen van iedereen zo te lezen. Ik heb uit mijn archieven nog een hele mooie foto opgeduikeld met een speciale boek-herinnering.

    1. Ik vind dit thema ook ontzettend leuk! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.