The Friday Five: Boeken die je heel snel uitleest

The Friday Five is een rubriek waarin ik samen met vele andere bloggers lijstjes maak van vijf. De afgelopen jaren heb ik al zo veel boeken besproken, maar als boekenwurmen lezen we natuurlijk het liefst zo veel mogelijk mooie boeken. Deze week bespreken we dan ook boeken die je heel snel uitleest, bedacht door Nienke van Booksometea!

Ten eerste heb je graphic novels zo uit, zoals De prins en de naaister! In dit verhaal volg je een naaister die wordt uitgenodigd om te werken aan het hof. Ze gaat werken voor de prins, die stiekem graag jurken draagt. Zijn familie weet er niks vanaf, dus de naaister moet zijn geheim bewaren terwijl ze samen met hem prachtige jurken maakt. Het is een ontzettend hartverwarmend sprookje vol diversiteit, een van mijn favoriete graphic novels tot nu toe!

Een boek dat ik ook snel uit had was Al die tijd, een boek dat gaat over een jongen die tijdens een auto-ongeluk zijn vriendin verliest, die op de avond het wilde uitmaken. Een erg romantisch verhaal, maar aangezien ik al snel in de gaten had wat er aan de hand was, ging ik er snel doorheen omdat ik wilde kijken of mijn voorspelling klopte, en het was inderdaad juist. Dat is op zich jammer, maar gelukkig hebben de auteurs er wel een mooie draai aan gegeven.

Dan Love Potion, een erg schattig kort verhaal met prachtige gekleurde illustraties. Een heksenmeisje is verliefd op haar buurmeisje, die aan haar vraagt of ze een liefdesdrankje kan maken. Een erg zoet verhaal wat je een knus gevoel geeft, en de illustraties zijn gewoon een mooie toevoeging aan dit fantasyverhaal. Deze had ik echt zo uit, en ik zou graag nog meer van zulke verhalen lezen van Cindy Paul, helemaal in zo’n mooie uitgave.

De onverklaarbare logica van mijn leven is een van mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar, het is echt een boek waarvan je wilt dat het nooit eindigt. De personages zijn zo liefdevol en oprecht en ik vond het gewoon jammer dat ik het boek zo snel uit had.

Tot slot nog een kort verhaal, namelijk Owen en de soldaat, een verhaal waarin de herdenking centraal staat. Ook al is dit boek vrij dun, het had me zo ontroerd en ik had echt tranen in mijn ogen tijdens het einde! Lisa Thompson weet de gevoelige snaar te raken en de lezer mee te geven dat het belangrijk is om bepaalde dingen te herdenken.

Dit zijn de boeken die ik heb uitgekozen. Heb jij nog aanraders voor mij? Laat het me weten, en check de invullingen van de andere deelnemers aan de Friday Five!

1 reactie

  1. Die Grapic Novel ga ik onthouden, ik denk dat ik daar een vriendin van mij heel blij mee kan maken!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.