The Friday Five: Boeken die je in één zit hebt uitgelezen

Een nieuwe Friday Five! In de zomer lees ik graag boeken in het zonnetje, die ik hopelijk binnen een dagje uit heb. Ideale dag lijkt me zo! Voor deze Friday Five bespreek ik en vele andere bloggers vijf boeken die je in één zit hebt uitgelezen. Dit onderwerp is bedacht door Monica van My Perfect Booklife.

 

Donds Offer is, zoals je kan zien, vrij dun. Minder dan honderd pagina’s en ook nog eens vrij klein. Dit kleine verhaal is heel bijzonder. Het heeft magische elementen, wat sprookjesachtige/fabelachtige sferen en een grotesk plot. Ik heb nu gewoon zin om het boek weer een reread te geven!

De Groepering is een vrij recent boek en gaat over de toekomst. Hierin kunnen mensen nog ouder worden, maar mag iedereen maar maximaal één kind krijgen wegens overbevolking. Is deze wereld wel zo goed? Dit boek zet je heel erg aan het denken over de toekomst, maar weet ook interessante plotwendingen te geven. Daarbij is het boekje vrij dun, dus deze kan je ook snel uitlezen! 

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums is een bijzonder verhaal waarin Stein zijn overleden moeder probeert te vinden in alternatieve universums, in de hoop dat hij zo wel zijn moeder blijft behouden. Een heel ontroerend verhaal, maar ook heel cool om te zien hoe de andere werelden zijn. Dit boek wist mij geboeid te houden van begin tot eind, waardoor je het binnen één zit kan uitlezen!

Dan hebben we een boek die valt onder één van mijn favoriete boeken, namelijk Charlie en ik. Dit is een tranentrekker en gaat over twee broers die naar hun oude vakantiebestemming gaan, alleen zonder hun ouders. De schrijfstijl is zo mooi en de personages weet je meteen in je hart te sluiten, waardoor je gewoon niet wil stoppen met lezen. Zo veel feels! 

 Een Frozen Hart is een novelle over Frozen en volgt bijna letterlijk het verhaal van de film vanuit het perspectief van Anna en Hans. Ik vond het geen geweldig boek, maar het las wel ontzettend snel weg. Binnen een avondje had ik hem uit! En de Frozenliefhebbers zullen hier vast van zullen smullen (of moet ik zeggen, smelten?).

 

Dit is de Friday Five van deze week. Lekker dunne boeken die je na een dagje zonnen uit kan hebben! Dat is wel ideaal aan de vakantie, want er is meer tijd om te lezen! Ben je toe aan nog meer aanraders? Dan kan je terecht bij deze bloggers, die ook meedoen aan de Friday Five:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.