The Friday Five: Boeken die je persoonlijk echt raakten

Elke vrijdag host ik de Friday Five, een wekelijkse rubriek waarin bloggers een lijstje van vijf maken. Hierdoor leer je veel meer bloggers kennen en is het zo leuk om elkaars lijstjes te lezen! Deze week bespreken we vijf boeken die je persoonlijk echt raakten. Het onderwerp van deze week is bedacht voor Paula van Mustmag! Ik kon al snel een paar prachtige boeken vinden die ik graag belicht in deze Friday Five!

 

Als eerste wil ik Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums benoemen. Dit is een prachtig verhaal over Stein die andere universums gaat verkennen, op zoek naar zijn moeder. Zijn moeder is namelijk overleden, maar misschien is er een universum waar ze nog leeft. Het idee van vele universums is zo mooi omschreven en het einde gaf mij een enorme brok in mijn keel.

Zeven minuten na middernacht is bedacht door Siobhan Dowd, die is overleden. Ze heeft het verhaal gegeven aan Patrick Ness, in de hoop dat hij er een mooi verhaal van kon maken. Dat heeft hij zeker gedaan, want dit boek raakte mij zo hard! Dit is een bijzonder verhaal over verlies, loslaten en het feit dat iedereen zowel goede als slechte kanten heeft. Dat einde zorgde ervoor dat ik vol tranen zat! Dit boekje verdient zeker een plek in deze Friday Five. 

De appeltaart van hoop is een boek dat ik zo enorm heb gehyped, dat zelfs meer dan vijftig mensen het boek hebben gelezen. Dit boek is een verhaal over hoop, het steunen van anderen, vriendschap, liefde, rouw en vergeving. Dit boek liet me zien dat iedereen een appeltaart vol hoop verdient en dat je de wereld mooier kan maken als je echt geeft om je medemens. Een prachtig verhaal vol levenslessen waar ik enorm van heb genoten! 

Suzy en de kwallen gaat over Suzy en haar fascinatie voor kwallen. Haar beste vriendin is overleden, maar Suzy denkt dat een zeldzame en gevaarlijke kwal de boosdoener is. Ze wil een verklaring vinden voor de dood van haar vriendin, helemaal door de gebeurtenissen voor haar dood. Dit boek wist mij aan het einde enorm te ontroeren. Nog maar te zwijgen over de prachtige cover!

Tot slot hebben we Charlie en ik. Ik kan een heel verhaal vertellen waarom dit boek het boek is dat mij enorm wist te raken op persoonlijk gebied, maar ik denk dat het het beste is als je mijn recensie ervan leest. Ik had nooit persoonlijke stukken genoemd in een recensie, maar hierbij vond ik het heel passend en laat het goed zien waarom ik zo weg ben van dit boek.

 

Dit is mijn Friday Five voor deze week! Wil je meer lijstjes lezen van mooie boeken? Dan heb ik hier een lijstje voor je met de andere bloggers die meedoen. Wil je als blogger nog meedoen met de Friday Five? Neem dan zeker contact met mij op, dan zorg ik dat je de komende onderwerpen weet! En ik hoor ook graag of bepaalde boeken jou persoonlijk raakten, dus laat me dat zeker weten in een reactie of op social media.

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. De appeltaart van hoop is ook een goede keuze! Mooi lijstje weer!

 2. Fijn lijstje! Ik heb nog geen boek gelezen van deze vijf, maar door jou ben ik ook benieuwd naar De Appeltaart Van Hoop. Wat grappig dat zoveel mensen door jou dat ook gingen lezen trouwens, haha. Goede invloed heb je. 🙂

  1. Aaaah ja zeker gaan lezen, het is echt een prachtig boek! 🙂

  • Kaylin op juli 13, 2018 om 1:55 pm
  • Reageer

  Door jou ben ik de appeltaart van hoop en suzzy en de kwallen gaan lezen

  1. Wat goed om te horen Kaylin! Mocht je beide boeken mooi vinden, weet ik zeker dat Charlie en ik ook een topper voor je wordt! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.