The Friday Five: Boeken die je zou redden als je huis in brand staat

Elke vrijdag bespreek ik met andere bloggers lijstjes van vijf, en deze keer heeft Joany van Craving Pages het onderwerp bedacht. Stel dat je huis in brand staat, welke vijf boeken kan je dan redden? Een zeer pijnlijk dilemma voor boekliefhebbers zoals ik, maar na veel tranen heb ik vijf boeken uitgekozen die ik zou redden uit de brand.

Ten eerste zou ik een fotoboek redden uit de brand. Deze is gemaakt door mijn fangirl voor mijn verjaardag, en toont allemaal foto’s van onze vakantie in Tokio! Ik vind het zo fijn om hier doorheen te bladeren, hij is erg mooi vorm gegeven en alle herinneringen komen terug. Deze kan ik gewoon niet laten verbranden!

De Spellslinger serie is fantastisch, maar helemaal omdat Sebastien de Castell het eerste en tweede deel heeft gesigneerd. Hij was zo’n fascinerende en fantastische auteur waarmee je lekker gek kan doen en ik wil zeker de rest van de serie bemachtigen. Helaas wordt deze niet vertaald, dus na deel 3 ga ik de rest in het Engels scoren.

Voor mijn verjaardag twee jaar geleden had mijn fangirl geregeld dat Sarah Moore Fitzgerald gesigneerde boeken naar mij opstuurde, zo lief! Deze vrouw heeft een hart van goud en deze boeken koester ik enorm. Deze kan ik gewoon niet kwijt raken! Ik hoop ooit naar Ierland te gaan zodat ik Sarah kan ontmoeten.

Ik wil Fandom ook meenemen, puur omdat ik zulke leuke herinneringen heb aan Anna Day. Ze is heel grappig, vrolijk en vond het prima om mijn onderbroek te signeren. Sowieso zou ik alle boeken van YALC in Londen die gesigneerd zijn mee willen nemen, want het was fantastisch om deze conventie vol YA-auteurs mee te maken!

Tot slot zou ik Lobsters mee willen nemen, omdat ik deze wel twee keer heb laten signeren. De eerste keer op Yalfest, de tweede keer tijdens YALC! Tom en Lucy zijn echt fantastische en hilarische auteurs en ik moet altijd ontzettend om hen lachen. Ook Lobsters is zo grappig en awkward, die wil ik bewaren!

Hoe de boekcommunity bijna altijd is: gek, vrolijk, en met een liefde voor gesigneerde onderbroeken… Uhh, ik bedoel boeken.

Dit zijn de boeken die ik zou redden als mijn huis in brand zou staan. Wat een onmogelijke opgave zeg! Welke boeken zijn jou zo dierbaar dat je zou willen redden uit een brandend huis? Laat het me weten, en check de Friday Fives van de andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.