The Friday Five: Boeken die met dezelfde letter beginnen als mijn naam

De Friday Five is een wekelijkse rubriek waarin er telkens een lijstje van vijf wordt behandeld, waarvan de thema’s worden bedacht door Madelon van The Book Diaries. Deze week worden vijf boeken besproken die met dezelfde letter beginnen als mijn naam. Boeken die beginnen met een J leken mij lastig om te vinden, maar het is me toch gelukt!

 

– De Jacht (The Cage #2) – Megan Shepherd

De Jacht is het tweede deel van The Cage en is een heerlijke YA in de ruimte. Een science fiction-verhaal met een interessante wereld en ook nog eens erg spannend! De personages in The Cage zijn ook lekker divers en goed uit elkaar te houden. Persoonlijk vind ik verhalen met meerdere perspectieven af en toe lastig, maar hier had ik daar totaal geen last van!

– Jager (Talon Saga #3) – Julie Kagawa

Jager is het derde deel van de Talon Saga en gaat over draken. Julie Kagawa is echt een fantastische schrijfster, maar ik weet het nog niet met de Talon Saga. Het verhaal is heel tof en zit vol met actie, maar het is wel veel herhaling. Kagawa durft zeker in het vierde deel nog niet echte risico’s te nemen, dus ik wacht in spanning af op het laatste deel, in de hoop dat die wat meer te bieden heeft.

– The Jewel (The Lone City #1) – Amy Ewing

The Jewel is een boek waar ik niet van had verwacht dat hij zo goed zou zijn. Ik dacht eerst dat het een simpel prinsessenverhaal was, maar het boek is juist zo luguber en spannend! Het tweede deel is ook uitgekomen en Amy Ewing weet zeker te bewijzen dat haar boeken niet alleen voor meiden zijn, maar ook voor mannelijke boekenwurmen.

– De jongen uit het woud – Jen Minkman

Dit boek heb ik een hele tijd geleden gelezen, maar kan ik mij nog goed herinneren. Het is een boek dat je ook wat aan het denken zet, omdat je niet zeker weet of er daadwerkelijk magie is in dit verhaal of niet. Een mooi boek van Nederlandse bodem!

– De jongen van smaragd – Tais Teng

De jongen van smaragd is een boek over de MiYu-edelstenen met echt een heel leuk verhaal vol magische edelstenen, verschillende eilanden die zijn gebaseerd op sterrenbeelden en meer. Dit boek las ik als klein jochie, maar dit jaar heb ik ook het boek gekocht in de nieuwe editie met nog meer verhalen! Dit is echt een boek waardoor ik meer van fantasy ben gaan houden, dus een dikke aanrader voor jonge lezers.

Dit was de Friday Five van deze week! Kan jij veel boeken noemen die beginnen met dezelfde letter als je naam?

1 reactie

  1. Ik kreeg met moeite 5 titels bij elkaar. Later kreeg ik op twitter nog een paar goeie tips.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.