The Friday Five: Boeken die passen bij mijn afdelinghuis op Hogwarts, namelijk Hufflepuff!

Deze keer bij de Friday Five kiezen we boeken uit die passen bij ons eigen huis op Hogwarts. Ik zit in Hufflepuff, dus ik heb vijf (redelijk recente) boeken uitgekozen die zeker aan te bevelen zijn aan Hufflepuff (maar stiekem ook aan lezers van andere afdelingshuizen). Het onderwerp van deze week is bedacht door Joany van Craving Pages.

Birthday is een verhaal over twee pubers, telkens op de dag van hun verjaardag. De ene is een jongen die dol is op football, terwijl de ander juist niet lekker in haar vel zit, aangezien ze in een jongenslichaam zit. Morgan wil maar al te graag een meisje zijn, maar ze is bang dat haar beste vriend de vriendschap zal verbreken. Een heel mooi verhaal dat laat zien dat je mensen niet moet beoordelen van de buitenkant, maar van de binnenkant, iets wat Hufflepuffs ook zeker doen!

Misschien is het anders is een heel aandoenlijk en een tikkeltje zoetsappig verhaal. De personages zijn een beetje nerdy, grappig en leren zichzelf en anderen beetje bij beetje kennen. Ik denk dat veel Hufflepuffs soms nog moeten ontdekken wie ze zijn en bij wie ze horen, wat heel duidelijk naar voren komt in dit boek.

Elke dag broerdag, een boek waar ik zo van genoot! Het gaat over stiefbroers die maar al te graag bij elkaar blijven, wat heel lastig gaat worden als ze een brief ontdekken die gaat over kindervoogdij… De broers hebben zo’n onafscheidelijke band, ze zijn zo trouw en vriendelijk naar elkaar. Alsof het een groepje Hufflepuffs is!

Alle boeken van Sarah Moore Fitzgerald zitten vol met personages met zulke pure zielen, die vriendschap naar een hoger niveau kunnen brengen en altijd om elkaar geven. Ze geven mensen een tweede kans, weten mensen niet te oordelen op het eerste gezicht en bieden elkaar hulp als het nodig is. Meer Hufflepuff kan haast niet!

De geur van groen zorgt ook ervoor dat je geen vooroordelen hebt voor mensen met een fysieke beperking of die bepaalde zintuigen niet kunnen gebruiken. Dit boek beschrijft kleuren op een hele unieke en liefdevolle manier, iets waar ik als Hufflepuff zeker van genoot.

Dit zijn mijn tips voor Hufflepuffs. Welke boeken passen bij jouw Hogwartsafdeling? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers die meedoen aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.