The Friday Five: Boeken die perfect zijn om te lezen in de lente

In deze Friday Five zal ik een lijstje maken met boeken die perfect zijn om te lezen in de lente, dit doe ik samen met vele andere bloggers. Aangezien de lente begonnen is, kan je helemaal in de lentesfeer komen met deze vijf boeken.

Laten we beginnen met een vrij nieuw boek, namelijk De jongen met twee namen! Dit is een heel nerdy verhaal over een meisje die conferenties organiseert (dus ook conventies!) en een nieuwe auteur leert kennen wiens boek fantastisch is, maar deze auteur is een koppige puber die als persoon echt niet leuk is… Of toch wel? Dit is een heerlijk feelgoodverhaal met een nerdy randje, prima om in de lentestemming te komen!

De Spellslinger-serie is een geweldige serie met een hoofdpersoon die voor de verandering eens geen talenten of bijzonder lot heeft! De rest van zijn familie beheerst magie, maar Kellen kan helemaal niks. Hij probeert zich door magische proeven te bluffen, maar dit is niet zo makkelijk als gedacht… Een heerlijke anti-held in een prachtige magische wereld vol vindingrijke personages met een grote dosis aan humor. Ja, deze serie moet je in de lente echt gaan oppakken!

Zin in een boek waar je gewoon vlinders in je buik van krijgt? Echte lentekriebels? Dan is Elke dag maandag wat voor jou! Hierin heeft de hoofdpersoon een verschrikkelijke maandag en wanneer ze gaat slapen… Wordt ze weer wakker op de maandag! Ze moet haar dag telkens overdoen, totdat ze haar maandag perfect kan afsluiten. Een vrij cliché en voorspelbaar verhaal, maar dat maakt helemaal niks uit, want het verhaal maakt je zo vrolijk!

Dan door met een epische serie, namelijk de Touching Juliëtte-serie! Deze serie heeft nu vier delen en twee novella’s en binnenkort komt er een nieuwe novelle en een nieuw deel uit. Tijd om dan even de serie te lezen, want dan kan je meteen door! Dit is een serie met een unieke en intense schrijfstijl, geniale personageontwikkeling en een wereld die steeds meer wordt uitgebouwd. Ik kan niet wachten tot de volgende boeken!

Tot slot een serie die niks voor mij is, maar die wel gepast is voor de lente als je houdt van prinsessenverhalen. De Selectie is een bestsellerserie over een meisje die kans maakt om de nieuwe prinses te worden, terwijl 23 andere meisjes dit ook kunnen worden. Hoofdpersoon America heeft alleen al een vriendje. Een flinke driehoeksverhouding dus. Ik vond deze serie helemaal niks, maar elk deel las ik wel binnen een middagje uit.

Dit zijn mijn vijf boeken die ideaal zijn voor de lente. Welke boeken ga jij binnenkort lezen om in de lentesfeer te komen? Laat het me weten in een reactie, of check de andere Friday Fives van mijn collega-bloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.