The Friday Five: Boeken die perfect zijn voor de maand december

De Friday Five is de wekelijkse rubriek waarin ik samen met andere bloggers lijstjes maak van vijf. Deze keer hebben we het over vijf boeken die perfect zijn voor de maand december. Het wordt al wat kouder, de kerstdagen komen er aan en veel lezers zitten onder een dekentje warm thuis, met daarbij een warme thee en een mooi boek. Hierbij heb ik vijf aanraders voor je die passen bij de maand december, zodat je de hele maand wel een goed boek in handen hebt!

 

Ten eerste zijn boeken van Harry Potter altijd goed, want vaak worden deze boeken herlezen tijdens de wintermaanden. Wat dacht je van de geïllustreerde edities van de eerste drie delen, of de filmboeken van Fantastic Beasts? Ik ga zelf A History of Magic lezen, waarin veel informatie wordt gegeven over de tovenaarswereld.

Aangezien de kerst eraan komt, kan je zeker in de kerstsfeer komen met De Kerstmisaurus. Een prachtig boek vol leuke illustraties, ideaal om deze maand te lezen, eventueel met je kleine neefje/nichtje.

De Summoner-serie is ideaal om te lezen in december. Waarom? Het eerste deel is nu afgeprijsd! Koop dan maar meteen de rest van de serie en geniet in december van een geweldige fantasyserie die een toffe combinatie is van Pokémon, Lord of the Rings en Harry Potter.

Hof van IJs en Sterren speelt zich af na de trilogie van Sarah J. Maas en je merkt de kerstsfeer in dit verhaal, ideaal voor december! Het sneeuwt ook de hele tijd, zodat je tijdens het lezen al helemaal gaat wennen aan de aankomende sneeuw.

Tot slot hebben we De Notenkraker, een klassiek verhaal waar de balletvoorstelling op is gebaseerd. De is er zelfs de film, dus ideaal om voor het zien van de film het boek te gaan lezen!

 

Dit zijn de boeken die ik perfect vind voor de maand december. Welke aanraders heb jij voor mij? Laat het me zeker weten in de reacties en check de Friday Fives van mijn medebloggers.

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat een mooie tips! Ik doe deze keer ook mee met The Friday Five en heb o.a. IJskoud van Suzanne Vermeer en Een dag in december getipt. 🙂

  1. Jaaaa leuk dat je weer meedoet 🙂

 2. Ik lees nu de kerstmisaurus met de meiden

  1. Ah superleuk! 🙂

  • Do op december 1, 2018 om 4:32 pm
  • Reageer

  Mooi lijstje! Ik ben erg benieuwd naar De Kerstmisaurus, ik zie dat boek zo vaak voorbij komen!

  1. Zeker lezen, hij is echt heel mooi en ideaal voor de feestdagen! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.