The Friday Five: Boeken die verfilmd moeten worden

Het is weer vrijdag, dus dan heb ik weer een nieuwe Friday Five, de wekelijkse rubriek waarin ik samen met samen met andere bloggers lijstjes van vijf maak. Het onderwerp van deze week is boeken die verfilmd moeten worden, welke is bedacht door Merel van de Hebban Young Adult Club. Een paar boeken zouden perfect zijn als verfilming (als de makers maar goed het boek aanhouden), dus deze boeken laat ik graag aan je zien.

 

Een boekenserie waar wel enige plannen voor waren, is Gone van Michael Grant. Dit is een ontzettend spannend verhaal over een plaatsje waar een koepel overheen gaat (zoals Under the Dome). Alle mensen ouder dan veertien jaar zijn verdwenen, dus alleen de kinderen zijn overgebleven. Al snel merken de kinderen dat sommigen van hen bijzondere krachten hebben gekregen en al snel barst de spanning los. Het enige probleem bij een verfilming is dat de cast volledig moet bestaan uit kinderen, terwijl er vrij gruwelijke dingen gebeuren in deze boeken… Toch hoop ik dat ik ooit een film ervan kan zien!

Livestream van Buddy Tegenbosch zou ook erg gaaf zijn als verfilming. Een cool avontuur in New York met excentrieke personages, dat lijkt me wel wat! Ik denk dat je hele coole filmbeelden kan krijgen als dit boek verfilmd zou worden. Het boek is al ontzettend vlot en heel gaaf, dus een film zou dat ook zeker zijn! 

De Grisha-trilogie van Leigh Bardugo heeft ook opties om verfilmd te worden, maar tot nu toe zijn er geen concrete plannen. Die zouden er wel moeten komen als het aan mij ligt, want deze trilogie heeft zo veel te bieden! Veel magie, prachtige locaties met Russische invloeden en personages die gewoon schreeuwen om een verfilming! En mochten deze boeken als film kaskrakers worden, mogen de andere boeken van Leigh Bardugo ook verfilmd worden, want die zouden ook veel potentieel hebben.

Dan gaan we door met Warcross, voor de liefhebbers van Ready Player One. Dit boek gaat over virtual reality en speelt zich af in New York en Tokyo. Dit zou echt een geweldige verfilming kunnen worden! Het tweede deel van deze serie komt ook dit jaar uit, dus horen dat deze boeken verfilmd worden zou echt fantastisch zijn. Ik denk echt dat je de meest epische filmbeelden zou kunnen krijgen!

Tot slot wil ik Endgame benoemen, een verhaal waarbij jongeren tegen elkaar moeten strijden om hun eigen ras te laten overleven in de apocalyps. Dit is een soort Hunger Games, maar dan is de arena de hele wereld! Alle jongeren zijn vanaf jongs af aan getraind en zijn daardoor maar al te sterk, waardoor je ook legendarische films kan maken. Het boek zelf voelt al aan als een actiefilm, dus dat mag het van mij ook worden!

 

Dit zijn de boeken die ik graag zou willen zien in de bioscoop als boekverfilming. Welke boeken zou jij graag als boekverfilming willen zien? Laat het me zeker weten, of breng een bezoekje aan collega-bloggers die ook Friday Five-lijstjes op hun blog hebben staan!

3 reacties

  1. Mooi lijstje! De grisha trilogie is ook wel een hele goede keuze. Dat zouden echt fantastische films worden

  2. Ik ben momenteel Warcross aan het lezen én dat boek zou echt een heerlijke film kunnen opleveren.

    1. JA!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.