The Friday Five: Boeken die worden verteld vanuit een niet-menselijk perspectief

Elke week host ik de Friday Five, een wekelijkse rubriek waarin ik samen met andere bloggers lijstjes maak van vijf. Mocht je interesse hebben om mee te doen, stuur me dan zeker een berichtje! Dit keer bespreken we boeken die worden verteld vanuit een niet-menselijk perspectief. Dit onderwerp is bedacht door Joany van Craving Pages. Een zeer interessant onderwerp, want zulke perspectieven geven toch wat unieks aan een boek!

De Talon Saga wordt geschreven vanuit draken die zich kunnen transformeren in mensen en infiltreren in het normale volk. Gelukkig blijven deze personages niet altijd mens, maar gebeurt het wel dat er tijdens gevechten wordt gegrepen naar de draak binnen de personages. Erg leuk om te lezen hoe een draak zich aanpast naar onze samenleving, hoewel de spanning al snel losbarst en je de hele wereld rondreist via een bloedstollend avontuur!

Misschepsels van Meh is een fantasyverhaal met vele verschillende perspectieven, waaronder een paar niet-menselijke personages. Wat dacht je van een smerige en botte moerasdwerg, of juist duistere wezens die het daglicht niet kunnen verdragen… Als je zin hebt in een magisch en luguber sprookje vol avontuur, is dit boek zeker wat voor jou!

Reboot wordt geschreven vanuit een mens, maar wel een bijzondere: iemand die namelijk een tijdje is gestorven (rond de 3 uur), maar toen weer begon te leven en een sterkere versie werd van zichzelf. Hoe langer je bent gestorven, hoe sterker je wordt. Een aantekening: hoe langer je bent gestorven, hoe meer je je menselijkheid aan het verliezen bent. Hierdoor staan gevoelens op een laag pitje, wat daardoor juist niet-menselijk aanvoelt. Echt een fantastisch en episch avontuur vol actie!

De Eindeling speelt zich af in een wereld vol magische wezens, die wel wat weg hebben van verschillende dieren. Deze Middle Grade is echt een verademing en kan Harry Potter haast van zijn fantasytroon afstoten!

Tot slot Enigma, een verhaal waarin een deel van de mensheid (alleen vrouwen) leeft op een maan van Jupiter. Ik kan niet verklappen waarom dit boek in de Friday Five staat, daarvoor zal je toch het boek moeten lezen! Ik vond het in ieder geval erg gaaf om te lezen over zo’n beschaving, dus zeker aan te raden als je houdt van ruimteavonturen.

Dit was weer de Friday Five voor deze week. Welke boeken zouden er in jouw lijstje staan? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers die meedoen aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.