The Friday Five: Boeken die zich afspelen in de toekomst

The Friday Five is een wekelijkse rubriek bij vele bloggers waarin er elke vrijdag een lijstje van vijf wordt gemaakt. Deze week worden vijf boeken behandeld die zich afspelen in de toekomst. Na wat rondneuzen in mijn boekenkasten zag ik al snel wat boeken die zich afspelen in een alternatieve toekomst. Maar of het nou een goede toekomst is…

 

De Hongerspelen – Suzanne Collins

De Hongerspelen, wie kent de boeken niet? Dit is een flinke YA-klassieker en heb ik uiteraard verslonden (zelfs voordat bekend werd dat er een verfilming van kwam!). Panem is echt een gruwelijke plek, maar ook wel weer fascinerend. En geef toe, het Capitool ziet er zo bijzonder uit dat ik waarschijnlijk mijn ogen uitkijk als ik daar zou rondlopen.

Reboot #1 Reboot – Amy Tintera – Recensie

Reboot is een ontzettend gaaf verhaal met kickass personages. In deze toekomst zijn er Reboots, mensen die na een paar minuten weer levend worden na de dood en vele malen sterker zijn. Ze worden gebruikt als echte soldaten. Pfoeh, dat is ook niet de beste toekomst waar je in zou willen leven! Gelukkig hoef ik alleen het boek te lezen en niet erin te zitten, haha!

The Wired #1 Unplugged – Donna Freitas – Recensie

In Unplugged kan je ervoor kiezen om in de digitale Appwereld te leven. De hoofdpersoon leeft al heel lang in deze digitale wereld, maar wil maar al te graag terug naar de normale wereld. Het zou zo maar kunnen dat de technologie zo ver gaat, dat mensen inderdaad hun leven digitaal kunnen leven en volledig de echte wereld vaarwel kunnen zeggen. Unplugged is echt een boek dat je aan het denken zet!

De 100 #1 De 100 – Kass Morgan – Recensie

De 100 is een boekenserie, waarvan het vierde deel binnenkort uitkomt. En die covers zijn zo mooi, ik kan niet wachten om verder te lezen! Dit boek was ook de inspiratie voor de serie The 100, hoewel deze flink afwijkt van de boeken. Het zou zo maar kunnen dat de mensheid de aarde zo kapot maakt, dat we in de ruimte moeten leven.

The Maze Runner #1 De Labyrintrenner – James Dashner – Recensie

De Labyrintrenner is ook een boek dat zich kan afspelen in de toekomst. Hierin is de aarde ook flink verwoest en zijn een paar jongens in een labyrint de hoop op het redden van de mensheid. Ook deze toekomst is weer niet de meest aangename… James Dashner is in ieder geval een fantastische auteur en weet de meest spannende verhalen te schrijven!

 

Dit was de Friday Five voor deze week. Welke boeken zouden er in jou lijstje van vijf belanden? Laat het me weten in de reacties!

1 reactie

    • Storiesofwonder op augustus 4, 2017 om 8:30 am
    • Reageer

    Ik vind de Legend Trilogy van Marie Lu ook erg leuk! Die boeken heb ik verslonden na The Hunger Games en Divergent, evenals The Testing Trilogy van Joelle Charbonneau.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.