The Friday Five: Boeken die zich afspelen in een andere wereld

Toen ik een echte lezer begon te worden, was ik dol op fantasy. Nu nog steeds, maar toen deed ik niets liever dan in een andere wereld stappen en een magische wereld ontdekken. Nu is mijn leessmaak veel breder, maar fantasy heeft altijd nog een grote plek in mijn lezershart. Deze week in de friday five worden vijf boeken besproken die zich afspelen in een andere wereld. Madelon van The Book Diaries heeft deze rubriek bedacht en ik doe haast elke week mee!

 

Een van de eerste fantasyboeken die ik las was de serie De macht van het zwaard. Ik heb alleen het eerste deel, maar wil zeker eens de serie compleet hebben! Ik had ze namelijk voor de rest geleend van de bibliotheek. Dit is een verhaal over een meisje van adel die is voorbestemd om verschillende vormen van magie te leren van een drietal magiërs. Het was een soort introductie op vele fantasyseries en dankzij deze serie werd ik echt dol op fantasy! Dit boek verdient dus zeker een plekje in de Friday Five. De wereld was vrij Middeleeuws, maar het magische tintje (en een bijzondere elf) waren zo interessant. Hoog tijd dat ik dit boek eens herlees!

Dan gaan we door met Schim en Schaduw, het eerste deel van de Grisha. Leigh Bardugo heeft Ravka geschapen, een fictieve wereld vol magie met mythische wezens en Russische invloeden. Naast het feit dat deze trilogie zo geweldig is geschreven, is de wereld van Ravka ook heel interessant. De verschillende vormen van magie zou ik allemaal wel willen beheersen en de omgeving is zowel prachtig als gevaarlijk. Leigh Bardugo heeft ook een tweeluik geschreven over een andere plek in deze fictieve wereld (in de stad Ketterdam, die is geïnspireerd op Amsterdam) en ze gaat ook nog boeken schrijven over een personage uit de Grisha! Leigh Bardugo’s boeken zijn altijd een succes, dus ik kan niet wachten op meer!

Spellslinger: Vogelvrij is ook een boek met een boel mensen die magie kunnen hanteren. De hoofdpersoon kan alleen nog geen magie beheersen, en dat terwijl hij bijna volwassen wordt en zich als magiër moet bewijzen! Dit eerste deel is grappig, spannend, heeft mysterieuze personages en een hele unieke vorm van magie. Ikben enorm fan van Vogelvrij en ik kan niet wachten op de rest van de serie! Daarnaast is die cover echt een plaatje!

Een ander boek dat zowel van binnen als van buiten prachtig is, is De Nieuweling, het eerste deel van De Summoner van Taran Matharu. Dit verhaal speelt zich af in een magische wereld met demons, orcs, elven en dwergen. De wereld is heel toegankelijk, aangezien de wezens heel herkenbaar zijn, maar toch een eigen cultuur hebben. Dit boek is echt een van mijn favoriete fantasyseries geworden in korte tijd, het leest zo heerlijk en de personages zijn zo tof! Dit is een fictieve wereld die ik maar al te graag zou willen bezoeken, in de hoop dat ik dan ook een demon aan mijn zijde kan krijgen. Daarbij komt Taran Matharu naar Nederland voor Yalfest, hoe tof!

Tot slot hebben we ook een prachtboek, namelijk Iskari: De laatste Namsara! Dit boek gaat, zoals de cover al een beetje prijsgeeft, over draken. Dit is een uniek en episch verhaal over een gevaarlijk en onafhankelijke jonge vrouw, draken, bijzondere oude verhalen en meer. Wauw, ik wil veel meer lezen van Ciccarelli! Ik kan daarom ook niet wachten op de rest van haar boeken, want die gaan vast weer net zulke prachtige covers hebben als deze. Daarbij is de buitenflap een poster aan de binnenkant, die ook ontzettend mooi is. Die moet je zeker in huis halen dus!

Dit is de Friday Five voor deze week. Welke boeken die zich afspelen in een andere wereld vind jij helemaal geweldig? Laat het me weten in de reacties!

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Leuk artikel. Ik ben echt benieuwd naar Iskari! Ik ben momenteel Vogelvrij aan het lezen en ik vind de wereld heel leuk! Zelf vind ik natuurlijk de Harry Potter wereld geweldig, haha!

    1. Goed bezig! Harry Potter had ik ook zeker in het rijtje gezet als het zich zou afspelen in een totaal andere wereld 🙂

  2. Schim en schaduw heb ik ook! Verder moet ik tot mijn schaamte bekennen dat ik de rest niet ken op Iksari na (maar die dus niet gelezen, haha). Oeps…

    1. Wow Madelon, snel doen hoor! :O Zijn echt goede boeken!

      1. haha ja dat geloof ik meteen, anders had je ze niet gekozen natuurlijk 😛

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.