The Friday Five: Boeken die zich afspelen in verre oorden

Elke week bespreek ik een lijstje van vijf, samen met vele andere bloggers. Momenteel ben ik op vakantie in Tokyo, dus het leek me leuk om deze week vijf boeken te bespreken die zich afspelen in verre oorden! Ik ben nu aan de andere kant van de wereld en de personages in de zo genoemde boeken zijn ook erg ver weg. Ik heb het begrip ”verre oorden” lekker breed getrokken, zodat ik een gevarieerd lijstje heb!

 

Laat ik beginnen met de Spellslinger-serie van Sebastien de Castell. Dit gaat over Kellen, een jongen die ondanks zijn magische familie haast geen magie beheerst. Hij wordt een outcast en reist met wat bondgenoten, waardoor hij telkens nieuwe plekken ontdekt. Hij is een echte globetrotter en ontdekt dus vele verre oorden!

Duizend stukjes van jou is een boek die op een andere manier zich afspeelt in verre oorden, namelijk in verschillende dimensies! In dit boek gaan de personages reizen door verschillende dimensies waar ze een totaal ander leven lijden. Heel tof om te zien en reizen naar een andere dimensie is natuurlijk een heel bijzonder ver oord…

Rebel in de woestijn is het eerste deel van een fenomenale trilogie van Alwyn Hamilton. Dit is een verhaal met Arabische invloeden en ik heb van deze boeken intens genoten. Ook heb ik Alwyn ontmoet vorig jaar tijdens Castlefest en ze is zo’n leuk en gezellige vrouw!

Dan door met Verdermeer, een fantasyverhaal van Tahereh Mafi die voor jonger leespubliek is bedoeld en wat weg heeft van Alice in Wonderland. Vele wonderbaarlijke werelden worden beschreven in dit verhaal, dus hier kan je verre en vreemde oorden ontdekken. En check die cover nou! De cover is net zo betoverend als de magische beschrijvingen van Tahereh Mafi die alleen zij zou kunnen schrijven, zo indrukwekkend!

Tot slot hebben we Enigma, een verhaal dat zich afspeelt in de ruimte! Dit is weer een andere vorm van een ver oord, want de mensheid is zich in dit boek aan het bevolken op andere planeten (of manen van andere planeten). Een heel intrigerend boek over een vreemde toekomst, ik moest gewoon blijven lezen omdat ik steeds meer wilde weten over de achtergrond van deze nieuwe wereld!

 

Dit zijn mijn vijf boeken die zich afspelen in verre oorden. Welke boeken kan jij nog noemen die zich afspelen in verre oorden? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers die meedoen aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.