The Friday Five: Boeken die zich afspelen op een eiland

In de Friday Five maak ik wekelijks lijstjes van vijf, en deze keer verlaten we het vasteland en benoemen we vijf boeken die zich afspelen op een eiland. Ik heb dit onderwerp wat ruim genomen, dus ik heb ook boeken benoemd die zich afspelen op een land dat geen grenzen heeft met andere landen. Zo kwam ik makkelijke aan vijf boeken, dus pak je koffer er maar bij en ga mee naar deze eilanden!

Laatst las ik Vleugels van Vuur, het eerste deel in een drakenserie over vijf draken die een langdurige oorlog moeten stoppen. Dit speelt zich af op een groot eiland met verschillende drakensoorten, en het is zo’n spannend avontuur! Ik kan niet wachten op de volgende delen, en ik ben benieuwd wat we nog meer te weten gaan komen van draken.

Japan is als land een eiland, dus ik kan Tokio voor altijd benoemen! Een verhaal waarin een meisje erachter komt dat haar vader de kroonprins is van Japan. Heel mooi, en ik had daardoor nog meer heimwee naar Japan. Een vervolg komt eraan, die hoop ik dan ook te gaan lezen!

De boeken van Raas gaan over een broer en zus die een denkbeeldige wereld hebben, maar die juist echt is… Het heeft ook meerdere eilanden, dus ook dit boek kan ik benoemen! Zo grappig om te zien dat een fantasiewereld van twee kinderen echt lijkt te zijn, en ik hoop dat het derde deel ook vertaald gaat worden.

Nog een boek over Japan, namelijk Schaduwbroer. Hierin gaat een meisje op vakantie naar Japan, waar haar broer is overleden tijdens een diepzeeduik. Als toerist in Tokio zijn is een hele belevenis, en dit boek weet dat zo goed te omschrijven! Naast het reisgedeelte is het verhaal erg emotioneel, echt een aanrader voor de reizigers onder ons.

De Lony City-trilogie van Amy Ewing speelt zich ook af op een eiland, en overtrof mijn verwachtingen. Door de covers dacht ik dat het een boek was bedoeld voor fans van prinsessenverhalen, maar dat was het totaal niet. Het is luguber, vol spanning en een hoop magie. Een toffe worldbuilding, een trilogie waar Amy Ewing bewijst dat ze niet van de zoetsappige verhalen is…

Dit zijn de boeken die ik voor deze week heb gekozen. Welke boeken ken jij die zich afspelen op een eiland? Ik hoor het graag, en anders kan je inspiratie doen bij de andere deelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.