The Friday Five: Boeken die zich voornamelijk afspelen in de buitenlucht

De temperatuur in Nederland is al flink aan het oplopen, het zonnetje schijnt de afgelopen tijd erg vaak! Nu zit ik ook veel vaker buiten met een goed boek, wat echt heel lekker is. Boeken die zich afspelen in de buitenlucht laten je nog meer genieten van het zonnetje, dus dit is het thema voor de Friday Five van deze week. Dit onderwerp is bedacht door Rianne.

De Eindeling is een serie over een wereld vol fantasywezens, waaronder Byx. Zij is de laatste onder haar soort, hoewel er geruchten zijn dat er anderen van haar soort zijn. Byx gaat op een wild avontuur, krijgt te maken met vele andere wezens en het land doortrekt. Voornamelijk buiten dus, je hebt meteen zin om je eigen avontuur uit te stippelen!

De Iskari-trilogie is ook een boekenreeks die zich voornamelijk buiten afspeelt. Soms zijn er wel hoofdstukken in een paleis, maar je gaat voornamelijk de wilde natuur verkennen, de woestijn in op zoek naar draken, of juist de oceaan over!

The Rise of Kyoshi in een verhaal in de wereld van Avatar en gaat over twee Avatars voor Aang. Een heel tof verhaal, ik kan niet wachten op het vervolg! Je krijgt veel meer te weten over deze Avatar en het verhaal speelt zich ook vaak in de buitenlucht af.

De boeken van Rick Riordan spelen zich ook voornamelijk buiten af, want Percy en andere personages in dit universum gaan altijd op queesten. Ze gaan echt het hele land af, en zien ondertussen mythologische figuren en monsters. Je krijgt haast geen rust, bij elk hoofdstuk kan je weer een nieuw avontuur verwachten!

Tot slot Elke dag broerdag, een verhaal over vijf (stief)broers die te horen krijgen dat ze elkaar misschien niet altijd kunnen zien. Ze besluiten er samen op uit te trekken, want ze willen dat het elke dag broerdag is! Een mooi boek waarin stiefbroers op een positieve manier worden belicht.

Dit zijn de boeken die ik heb uitgekozen. Kan jij me nog wat aanraders geven? Laat het me weten, of check de Friday Fives van collega-bloggers!

1 reactie

  1. Ik had zelf nog niet eens aan Iskari gedacht!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.