The Friday Five: Boeken met de letter Q in de titel

Om de week bespreken we in de Friday Five boeken die beginnen met een bepaalde letter. De letter Q is nu aan de beurt, maar dat is haast onmogelijk! Ik heb voor mezelf de opdracht iets breder getrokken en gekeken naar boeken met de letter Q in de titel, wat ook al vrij zeldzaam is. Toch heb ik vijf boeken gevonden, wat een geluk!

Ash’s Quest from Kanto to Kalos is een boek over de anime van Pokémon, waarin je alles te horen krijgt over de avonturen van Ash die hij heeft beleefd door de verschillende regio’s, de Pokémon die hij heeft gevangen en welke mensen hij tijdens zijn reis heeft ontmoet. Leuk voor de fans! Deze had ik gekocht tijdens een vakantie in Londen bij de Forbidden Planet, een geweldige winkel vol fandom merchandise en een enorme boekencollectie in de kelder!

Dan door met The Geek’s Guide to Unrequited Love. Een boek over een jongen die tijdens een conventie het hart van zijn crush eindelijk probeert te veroveren na jarenlange vriendschap. Ik was zo nieuwsgierig naar dit verhaal, maar het is helaas niet het fantastische boek dat ik had gehoopt. Desondanks vond ik hem wel erg leuk, want een conventie meemaken via een boek geeft me de vreugde die ik altijd meemaak tijdens het bezoeken van een conventie.

Pop Quiz is een erg geinig boekje waarin je beroemdheden kan raden met wat hints. Erg leuk om af en toe het boek erbij te pakken, een willekeurige pagina open te slaan en de beroemdheid te raden! Het is een leuke manier om je kennis te testen wat betreft bekende mensen, genoeg verwijzingen naar popcultuur te zien!

Project Z heeft geen Q in de naam, maar de serie heet Quotum. Dit is een serie waarin de wereld overbevolkt is, en landen een quotum krijgen voor het maximaal aantal mensen. Een spannend dystopisch verhaal van een Nederlandse auteur, net zo sterk als buitenlandse bestsellers! Ik hoop in ieder geval snel een vervolg te gaan lezen, want na dit boek wil je alleen maar meer.

Tot slot De Queeste van Yin, een erg mooie graphic novel die ik kocht op Dutch Comic Con. Ik moet het vervolg nog halen, want die lijkt me ook zeer goed! De illustraties zijn hoe dan ook prachtig, dus ook als het verhaal niet iets voor jou is, kan je in ieder geval je ogen uitkijken.

Dit zijn de boeken met een Q in de titel die ik heb kunnen vinden. Ken jij veel boeken met de letter Q in de titel, of heb je zelfs een boek die ermee begint? Laat het me weten, of check de andere bloggers die meedoen aan de Friday Five!

2 reacties

  1. Quotum heb ik ook op mijn lijstje staan, voor de rest zijn het andere boeken. Tof dat het jou ook gelukt is!

    1. Een heel karwei, maar knap dat het zo veel bloggers toch is gelukt! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.