The Friday Five: Boeken met de letter X in de titel

We naderen al bijna het einde van het alfabet, wat gaat het hard! De letter X is nu aan de beurt, een letter die zo lastig te vinden is waardoor ik mijn lijst heb aangepast naar titels waarin een X zit, zo kan ik nog wat uitkiezen! Het onderwerp van het alfabet is bedacht door Nienke van Booksometea en ik ben de host van deze wekelijkse rubriek. Mocht je ook mee willen doen met deze lijstjes, laat het me weten!

We beginnen met De Executie, een razend spannend verhaal van Daniëlle Bakhuis over een spelshow waarin vijf jongeren het publiek ervan moeten overtuigen dat zij niet ter dood veroordeeld moeten worden. Een angstaanjagend toekomstbeeld waarin tv-vermaak enorm is doorgedraaid, waardoor je op het puntje van je stoel zit. Ik kan niet wachten op meer boeken van Daniëlle Bakhuis!

De Lux-serie is een serie waar ik een haat-liefdesverhouding mee heb. Ik vind de eerste drie delen echt absurd en afschuwelijk, maar doordat ik het zo slecht vind geniet ik er juist zo enorm veel van! Zo kan je meer over deze serie lezen in de podcast Hold my Book, we hopen ook de rest van de serie te gaan bespreken!

Dan hebben we Eenzaam en extreem ver weg, een liefdesverhaal dat zich afspeelt in de ruimte. In dit verhaal volg je een meisje op een ruimteschip dat koers zet naar een leefbare planeet, maar ze weet dat ze haar hele leven nooit deze planeet gaat zien omdat hij nog zo ver weg ligt. Denk aan Romeo en Julia, maar dan in de ruimte! De auteur heb ik zelfs ontmoet op YALC, waarin ze een jurk aan had geheel in stijl van haar boekenserie.

Een ander boek dat erg vreemd is, maar daardoor ook erg fascinerend en grappig is De honger van Max, een van de vier boeken die gaan over kinderen op een kostschool. De sterren van morgen is een serie van vier delen met elk boek een ander perspectief, en samen met andere bloggers bespraken we de verhaallijnen, want pas met alle delen weet je alles van het verhaal. Heel interessant, maar de uitwerking was soms heel bijzonder. Maar goed, ik vond het juist heel grappig om de absurditeit te zien van dit concept, dus ervan genoten heb ik zeker!

Tot slot Jinxed, waarin de mensheid vaak wordt vergezeld door mechanische dieren. Een eigen robothond of -kat, het kan! Ik vond het verhaal wel vermakelijk, maar het was helaas ontzetten voorspelbaar. Het tweede deel laat ik aan mij voorbij gaan, want ik hoef hier eerlijk gezegd niet meer van.

Dit zijn de boeken die ik heb kunnen vinden. Ken jij nog boeken met de letter X in de titel, of zelfs een boek dat begint met de X? Laat het me weten, of check de andere deelnemers aan deze rubriek!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik heb voor deze week ook echt zitten zoeken hoor! Uiteindelijk vier titels gevonden die beginnen met de X.

    1. Was ontzettend pittig! :O

  2. Ik gooide een stapeltje boeken met een X in de titel op insta! Aankomende vrijdag heb ik ook weer boeken met een Y in de twist moeten gooien! Maar ik gok dat die opdracht voor Engelstalig lezers toch wel een stuk makkelijker gaat zijn!

    1. Haha, ja die hebben wel meer om uit te kiezen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.