The Friday Five: Boeken met de letters M A A R T

We zijn weer aangekomen op de vrijdag! Op de vrijdag hebben we de Friday Five, die ik samen met Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee) en Marjolijn (Dream To Read) doe. Deze week kiezen we vijf boeken uit die samen het woord maart vormen met hun eerste letters. Nadat ik even een blik in mijn boekenkast had geworpen, kon ik al snel vijf boeken vinden die dit woord vormen.

 

M: Mislukt – Iris Boter – recensie

Mislukt van Iris Boter is het eerste boek van de vijf. Mislukt is een interessante contemporary met een vleugje fantasy. Dit boek bewijst hoe goed Nederlanders wel niet kunnen schrijven. Dit verhaal gaat over Loïs, een meisje op de kunstacademie die langzaam verliefd wordt op Giel, totdat er iets schokkends gebeurt… Ik kan weinig over dit verhaal kwijt, maar ik vond het onwijs sterk, het einde wist mij echt enorm te grijpen!

A: Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han – recensie

Dit boek is een wat zoetsappig liefdesverhaal wat mij niet wist te plezieren (dit boek is toch iets te meisjesachtig voor mij), maar ik heb Jenny Han wel kunnen spreken en ik kwam erachter dat ze best nerdy was! Deze serie gaat bestaan uit drie delen.

A: Als Geen Ander – Una LaMarche – recensie

Dit boek is een romantisch, eerlijk en bijzonder boek. Het gaat over een jongen en meisje die in New York wonen, maar beide een totaal andere leefomgeving en achtergrond hebben. Het is haast een onmogelijke liefde die deze twee pubers kunnen krijgen, maar toch proberen ze er iets van te maken. Hoewel ik zelf niet enorm van romantische verhalen houd, vond ik Als Geen Ander wel wat hebben. Het was net alsof ik in New York was en de personages waren zo divers en kleurrijk, dat maakte het zo mooi!

R: Rebel – Amy Tintera 

Zin in wat epische actie? De serie Reboot is dan echt wat voor jou! Het heeft kick-ass personages, een dystopische en gevaarlijke wereld en genoeg gevechten en spanning. Het verhaal gaf mij echt veel adrenaline, na dit boek ben ik helemaal klaar voor de strijd!

T: Tussen Winter en Hemel – recensie

Dit boek is niet heel bekend, maar verdient echt zo veel meer lof. Dit is een flinke tranentrekker met een prachtige schrijfstijl. Dit verhaal gaat over Andreas, een vijftienjarige jongen die binnenkort zal sterven. Martin is de broer van Andreas en zit enorm met de aankomende dood van Andreas. Ik heb echt met pijn in mijn hart dit boek gelezen, hoewel mijn hart ook verwarmd werd door alle mooie quotes in het boek. Daarbij is het een kort verhaal, maar wel met een enorme inhoud!

Dit was mijn Friday Five voor deze week. Kan jij het woord MAART maken met de eerste letters van je boeken?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.