The Friday Five: Boeken met de leukste koppels

Het is vandaag Valentijnsdag! Een dag vol romantiek, dus tijdens deze Friday Five bespreek ik samen met andere bloggers vijf koppels in boeken die ik echt geweldig vind. Een paar koppels in boeken zijn gewoon onafscheidelijk, dus die verdienen zeker wat aandacht tijdens deze wekelijkse rubriek!

De personages in Lobsters zijn echt een ideaal koppel. Hannah en Sam zijn twee pubers die ontmaagd willen worden voordat ze beginnen op de universiteit en is geschreven door twee auteurs die vroeger ook een relatie met elkaar hadden, maar daarna nog erg bevriend met elkaar zijn. Hannah en Sam zijn twee awkward pubers die zo veel hilarische taferelen meemaken, dat is echt een stel die laat zien dat zelfs de meest ongemakkelijke mensen een soulmate hebben.

De boeken van Rick Riordan bevatten ook genoeg geweldige koppels waar ik zo dol op ben. Zo zijn Percy en Annabeth zo’n sarcastisch koppel, maar zijn ze ook ontzettend wijs en dapper. Je groeit gewoon met deze personages heen door de jaren heen en wanneer een van de twee weer even voorkomt in de recente boeken van Riordan (De beproevingen van Apollo) begin ik meteen te juichen.

Ik kan niet te veel spoilen over Elke dag maandag, maar ik moet je zeggen dat een koppel in dit verhaal mijn hart compleet heeft verwarmd. Dit boek deed me heel erg denken aan een film waardoor ik het einde wel erg voorspelbaar vond, maar daarom vond ik alleen maar leuk om te zien hoe twee personages naar elkaar toe groeiden.

De appeltaart van hoop is een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Meg en Oscar zijn de meest aandoenlijke en lieve personages die zo veel om elkaar geven, maar door omstandigheden is er miscommunicatie. Ik gaf zo veel om deze twee en dit boek zorgt voor zowel tranen als verdriet als tranen van geluk.

Tot slot Juliëtte en Warner, een ontzettend sterk koppel die de hele wereld aankan! De gebeurtenissen in het vijfde deel wat betreft dit koppel vond ik alleen iets te zoetsappig, maar ik vind ze nog steeds een koppel dat elkaar goed aansterkt. Zeker in de eerste drie delen slaan je emoties enorm op hol en leer je deze twee personages zo goed kennen, dat je alleen maar meer hun band support. Ik kan echt niet wachten op het zesde en laatste deel!

Dit zijn de fictieve koppels die ik fantastisch vind. Een hele fijne Valentijnsdag iedereen! Ook al vier je het met iemand of niet, een boek kan altijd je (tweede) valentijn zijn. Check vooral de Friday Fives van de andere bloggers die aan deze rubriek meedoen, zodat je nog meer kan wegzwijmelen bij de meest leuke fictieve koppels.

3 reacties

  1. Oh ja! Hannah en Sam zijn ook zo leuk! Met alle koppels die ik ship had ik dit keer eigenlijk wel een friday fifty kunnen schrijven 😅 hahaha.

  2. Oh neeee niet Juliette en Warner :'( ik was #teamAdam (hoewel ik de serie alsnog niks vind, haha)

  3. Ik heb totaal andere koppels! Leuk om iedere keer te zien welke keuzes de andere Friday Five’ers maken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.