The Friday Five: Boeken met een cijfer in de titel

In de Friday Five bespreek ik een lijstje van vijf, deze keer een lijstje van boeken met een cijfer in de titel. In eerste instantie dacht ik dat dit een uiterst moeilijk karwei was. Hoeveel boeken zijn er wel niet met een titel die ik leuk vind? Nou, genoeg dus, want ik wist uiteindelijk met gemak een lijstje van vijf te maken.

 

13 minuten was de eerste titel waar ik meteen aan dacht. Dit boek is zo tof! Het is een heerlijke psychologische YA-thriller met een enorme mindfuck richting het einde. Sarah Pinborough is een geweldige schrijfster, haar boek Het dodenhuis komt binnenkort ook uit en ze is aanwezig tijdens Yalfest, het leukste YA-boekenevenement van Nederland!

De 100 is ook van een Yalfest-auteur, namelijk Kass Morgan! Zij is ook aanwezig tijdens Yalfest en heeft de boekenserie De 100 geschreven, die de inspiratie is van de tv-serie The 100. De boekenserie vind ik zo interessant, aangezien het een soort soapachtige serie is waarin telkens flashbacks worden gegeven waardoor het hele verhaal langzaam duidelijk voor je wordt. En check die Nederlandse covers, die zijn zo prachtig!

13 Reasons Why ken je wellicht van de Netflixserie, maar deze serie is dus gebaseerd op een boek! Het is een vrij heftig boek en ik snap zeker dat sommige mensen dit boek en de serie zeker niet waarderen, maar ik vond het wel een boodschap geven waarin je altijd moet oppassen met wat je je medemens aandoet, aangezien dat enorme gevolgen kan hebben.

 

 

Dan hebben we 2C, een boek van een Nederlandse auteur. 2C is een ontzettend spannend verhaal over een middelbare schoolklas die in de bus richting een schoolreis te horen krijgt dat er een bom is in de bus en dat er niemand in of uit de bus mag. Man man man, dit boek moet je gewoon zo snel mogelijk uitlezen als je er eenmaal aan bent begonnen!

Tot slot hebben we De Vijfde Golf, een verhaal wat qua setting mij ontzettend deed lijken op The Walking Dead. Wat een heerlijk boek was dat zeg! Ik heb helaas nog niet het laatste deel gelezen, maar dat hoop ik ooit nog eens te gaan doen. De boekverfilming vond ik trouwens ook erg gaaf!

 

 

Dit was de Friday Five van deze week. Welke boeken met een cijfer in de titel vind jij heel tof?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.