The Friday Five: Boeken met een geweldige plottwist

Elke vrijdag doe ik samen met vele andere bloggers de Friday Five, de wekelijkse rubriek waarin we telkens lijstjes maken van vijf. Deze week is het thema van de Friday Five bedacht door Samantha van Bookish Villainy, namelijk vijf boeken met een geweldige plottwist. Boeken met een goede plottwist vind ik echt heerlijk. Dat moment waarin opeens een volledige wending maakt, prachtig! Vijf boeken uitzoeken ging vrij goed, dus hierbij mijn vijf boeken met een geweldige plottwist!

 

We were liars van E. Lockhart heeft een einde waardoor je totaal anders naar het boek gaat kijken. Het gaat voornamelijk over een familie die op vakantie is, maar het einde zorgde ervoor dat het hele verhaal op zijn kop kwam te staan. Fantastisch! Dit boek kocht ik op YALC en hij is zelfs gesigneerd, dus ik ben er heel blij mee.

Heel me is het vierde deel van de Touching Juliette serie en weet alle vorige boeken een ander perspectief te geven. Het begin is nog wat traag, maar aan het einde wordt alles duidelijk. Het nadeel is alleen dat de cliffhanger zo groot is, dat ik gewoon haast niet kan wachten op het vervolg. Dat wordt minimaal een jaar wachten, dat is zo pijnlijk!

De Graces is een boek waarin een meisje kennis maakt met een familie, waarvan wordt gezegd dat het heksen zijn. Het hele boek is het niet echt duidelijk of ze dit daadwerkelijk, maar dan dat einde… BOEM! Ook dit boek moet snel met een vervolg komen, maar helaas is het tweede deel al een tijdje uitgesteld. Hopelijk komen er snel concrete plannen voor het vervolg, want ik moet weten hoe het verder gaat!

De Fixer is een boek waar ik heel veel plotwendingen las. Als je eenmaal bent bijgekomen van de ene plottwist, raak je verwikkeld in de volgende. Dit verhaal heeft zo veel machtspelletjes die je telkens een andere kant op werpen. Een boek dat zeker een plekje verdient in deze Friday Five!

Dan hebben we nog 13 minuten van Sarah Pinborough. Dit boek… Man man man, ik kreeg door dit boek rillingen op mijn rug! Halverwege het boek had ik namelijk idee dat dit verhaal wel afgelopen zou moeten zijn, maar dat was het nog lang niet… Het einde had mij volledig te pakken en die plottwist was zo fantastisch!

 

Dit zijn mijn vijf boeken met een geweldige plottwist. Heb jij nog boeken die een geweldige plottwist hebben? En mocht je nog niet genoeg hebben van de Friday Five, dan vind je hieronder een lijstje met bloggers die ook mee doen aan de Friday Five.

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. The graces had ik niet eens aan gedacht! Heel me moet ik nog lezen maar nu ben ik erg nieuwsgierig

    1. Jaaa snel lezen hoor, hij is zo gaaf! 😀

  2. Ik kwam eigenlijk totaal niet door We Were Liars heen, waardoor ik hem halverwege heb gedropt. De twist had hem achteraf misschien nog kunnen redden?

    1. Het einde maakt inderdaad best veel goed! Het heeft inderdaad een vrij rustig begin en middenstuk, maar dat einde geeft het verhaal een hele andere wending!

  3. 13 Minuten had ik inderdaad ook. Ik vond Wij Leugenaars eigenlijk best vaag, is dat raar? Het deed me niet zo veel. De Graces moet ik nog lezen, maar gaat waarschijnlijk van de TBR. De Fixer trok mij ook niet echt, heb hem ook maar 2 sterren gegeven. En OMG JA HEEL ME! Hoe kan ik die nou vergeten?!

    1. Heel Me is de king of mindfucks hahahaha

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.