The Friday Five: Boeken met een mindfuck

In de Friday Five bespreek ik wekelijks lijstjes van vijf, meestal in boekige thema’s. Deze week bespreek ik met vele andere bloggers boeken met een mindfuck, boeken die mij echt heel aanspreken! Ik vind het fantastisch als er een enorme plottwist is waardoor je hoofd haast explodeert. Heerlijk als het zo goed uitpakt! Ik heb vijf boeken gekozen die mij een enorme mindfuck bezorgden, dus deze laat ik graag aan je zien. Met dank aan Nienke van Booksometea voor het bedenken van het thema van deze week!

Een boek die mij in het algemeen een mindfuck bezorgde, is Midnight Sun, het verhaal van Twilight verteld vanuit het perspectief van Edward. Toen ik het originele verhaal tien jaar geleden las vond ik het nog vrij goed, maar gaandeweg de jaren merkte ik dat er genoeg rare dingen in zitten. In dit boek merk je juist dat Stephenie Meyer de problematische thema’s en personages in het verhaal niet ontkent, maar juist bevestigt. Edward vertoont inderdaad obsessief gedrag ten opzichte van Bella, Bella zelf heeft flinke bindingsproblemen en zelfs kleine personages leer je van een hele andere kant zien. Het feit dat de auteur het verhaal zo duister heeft gemaakt, bezorgde mij op een bepaalde manier wel een mindfuck.

De Fandom-serie bezorgde mij mindfucks, omdat deze boeken een fandom op een hele andere manier benadert. In deze boeken belanden de personages in hun favoriete fictieve wereld, maar deze is erg gevaarlijk (een soort Hongerspelen-wereld). Het eerste deel had uiteindelijk een extra wending aan het stappen-in-een-fictieve-wereld-idee, wat echt een hele mooie mindfuck is. Indrukwekkender dan ik had gedacht!

Ik vond het derde deel van de Touching Juliëtte-serie een enorme mindfuck, omdat het nog vrij open eindigde na een fenomenale en epische afsluiter. Nu is er een extra trilogie eraan vastgemaakt, waar ook genoeg heftige mindfucks in zitten, maar helaas ben ik van mening dat deze serie beter bij de eerste drie delen kon blijven.

A Strange kind of brave heeft een mindfuck waar je u tegen zegt. In dit verhaal lees je over een aanrijding, maar weet je niet over wie dit gaat en wie de bestuurder is. De bestuurder rijdt ook weg en je krijgt al nare gevoelens bij deze bestuurder, maar je wordt echt stomverbaasd als je eenmaal erachter komt wie de dader is… Nee, dit ga je gewoon niet raden!

Tot slot het Bunkerdagboek, een boek over een jongen die in een bunker wakker wordt, samen met wat andere mensen. Ze weten niet hoe ze er komen en ze zijn afhankelijk van de persoon boven de bunker, maar wie dat is en waarom ze hier zijn? Geen idee. Het einde geeft een van de grootste mindfucks ooit, ik heb van meerdere lezers gehoord dat ze net als ik moesten schreeuwen aan het einde van het verhaal. Werkelijk waar briljant!

Dit is mijn Friday Five, maar nu ben ik ook erg benieuwd naar de mindfuck-verhalen die jij kent. Laat het me weten, of check de Friday Five van mijn collega-bloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.