The Friday Five: Boeken met een sterke mannelijke hoofdpersoon

We zijn weer aangekomen bij de vrijdag, dus het is tijd voor een nieuwe Friday Five. Deze keer bespreek ik samen met vele andere bloggers vijf boeken met een sterke mannelijke hoofdpersoon. Ik heb zelf de voorkeur naar boeken met een mannelijke hoofdpersoon, dus vijf boeken uitkiezen vond ik niet moeilijk. Dit onderwerp is bedacht door Natasha van Aboutmybookshelf.

 

We beginnen met de Gone-serie, een hele stoere en spannende serie die wat lijkt op de serie Under the dome, maar dan met alleen maar kinderen binnen de koepel. De hoofdpersoon is Sam, een dappere jongen die er niet echt van houdt om in de schijnwerpers te staan, maar wat hij wel zou moeten als hij de rest van de kinderen wil helpen. Deze serie is zo ontzettend gaaf en niet bedoeld voor mensen met een zwakke maag, een enorme aanrader!

Dan gaan we door met de Griekse halfgod Percy Jackson, zoon van Poseidon. Wat een sterke jongen is dat zeg! In het begin van de serie is hij nog erg jong, maar in latere series is hij veel verstandiger en sterker geworden. Percy is een ideale held. Hij zet anderen op de eerste plek, is een heerlijke sarcast en weet elke tegenstander wel te slim af te zijn. Ja, Percy Jackson hoort zeker in het rijtje thuis!

Dan gaan we door met de serie de Wrekers, welke begint met Staalhart. David is de hoofdpersoon, die in een wereld leeft met Epics: mensen met legendarische superkrachten, maar die dit vooral gebruiken voor kwade plannen. Davids vader is zelfs vermoord (of haast verpulverd) door een Epic en David is van plan om alle Epics te doden. Zou jij Superman aankunnen? Of een dozijn aan Supermannen? Of een heel leger? Ik zou dat niet aankunnen, maar David gaat er tegenaan! Dat is pas lef hebben zeg, dus deze serie kan ook zeker in de Friday Five.

In De Nieuweling volg je Fletcher, een weesjongen die erachter komt dat hij demons kan oproepen en ze kan beheersen. Fletcher is een sterke jongen, omdat hij als iemand van lage komaf op een prestigieuze school komt vol magiërs. Fletcher ziet het onrecht en het racisme tegen volkeren zoals dwergen en elfen en hij snapt deze oneerlijkheid niet. Hij vecht voor gelijkheid onder het volk en weet van een normale jongen te veranderen in een indrukwekkende strijder, strateeg en held.

Tot slot hebben we Kellen uit de Spellslinger-serie. Ik vertelde net over allemaal helden, waarvan sommige krachten bezitten. Kellen? Die kan dus helemaal niks! Hij zou verschillende soorten magie moeten gebruiken, maar hij is dus een talentloze magiër. Zo leuk om eens te lezen over een sukkel in een fantasyverhaal! Hij doet wel zijn best om sterker te worden, waardoor hij op een hele sluwe en bijzondere manier de vijand kan verslaan. Kellen is verre van een held, maar op zijn eigen manier is hij heel sterk!

 

Dit is de Friday Five van deze week. Kan jij me nog boeken aanraden met sterke mannelijke hoofdpersonen? Laat het me zeker weten! En wil je meer lijstjes lezen, dan kan je zeker terecht bij de volgende blogs:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.