The Friday Five: Boeken met fijne vaderfiguren

Afgelopen zondag was het vaderdag, dus het is een mooie tijd om wat fijne vaderfiguren in het zonnetje te zetten. Hoewel ouders niet heel vaak op de voorgrond staan in YA-boeken, heb ik er toch een paar kunnen vinden. Dit onderwerp is bedacht door Rianne!

Wat nou als je nooit wist wie je vader is, maar dan erachter komt dat hij de kroonprins is van Japan? Dat overkomt Izzy/Izumi, en al snel wordt ze opgehaald om naar het paleis in Tokyo te komen. Kan zij wel een prinses zijn in Japan, terwijl ze er nog nooit is geweest en ook niet de taal spreekt? Ik vind Japan al jaren fascinerend, dus dit boek sprak me ondanks de romantiek toch erg aan. En is die vader wel zo leuk? Daar moet je zelf maar achter gaan komen… Lees hier mijn recensie van Tokio voor altijd!

De vader van de hoofdpersoon in Knipoog is ook erg fijn. Dit gaat over een jongen met kanker bij zijn oog en wat voor gevolgen dit voor hem heeft, maar zijn vader staat hem altijd bij. Erg ontroerend, grappig en mooi!

Hoewel de vader van de prins in De prins en de naaister in het begin vooral op de achtergrond is, ben ik echt van hem gaan houden van die koning. Hij heeft echt een hart van goud, en las met tranen in mijn ogen deze prachtige graphic novel!

Aang lijkt mij echt een fantastische vader, want hij is naast het feit dat hij de Avatar is een rustige man die zijn nageslacht veel mooie dingen kan leren. Hij geeft jammer genoeg wel iets te veel de voorkeur aan zijn zoon die wel kan luchtsturen, maar ik weet zeker dat hij ook veel houdt van zijn drie kids.

De hoofdpersoon in De onverklaarbare logica van mijn leven heeft zo’n lieve pleegvader die zo veel om hem geeft. Die man verspreidt liefde en acceptatie en als iedereen zoals hem zou zijn, zou de wereld een verbazingwekkend mooie plek zijn. Echt een heerlijk verhaal vol emotie!

Dit zijn de vaderfiguren die ik heb kunnen vinden voor deze Friday Five. Ken jij nog een paar topvaders in boeken/series etc? Laat het me weten, of check de Friday Five van andere deelnemers!

2 reacties

  1. Carlisle uit Twilight, zou mij echt een leuke vader lijken, denk aan al de verhalen die die kan vertellen over de eeuwen dat hij “geleefd” heeft! Ik hoop nog altijd op een spin off met Carlisle, al denk ik niet dat die er ooit zal komen.

    1. Oeh dat klinkt inderdaad best goed! Geschiedenisliefhebbers zullen echt hun ogen uitkijken met zo’n vader, haha 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.