The Friday Five: Boeken met goden

In de Friday Five bespreek ik wekelijks lijstjes van vijf, en naast het alfabet dat we af gaan, zijn er genoeg andere onderwerpen die we kunnen behandelen. Zo had Laurie de suggestie om boeken met goden te bespreken, en daar kon ik uiteindelijk vijf mooie boeken bij vinden!

We beginnen met een trilogie met de meest magische wezens die je je maar kan voorstellen, een unieke wereld waarin goden ook een rol spelen. Passend hierbij is de titel van het laatste deel (die recent vertaald is), namelijk Godenslaap! Eindelijk is de hele trilogie compleet, en hebben de vorige delen ook nieuwe covers gekregen (op de foto zijn de oude covers te zien).

Dan de boekenreeksen die altijd in het teken staat van mythologie, en waarin alle oude goden als moderne personages voorbij komen. Griekse goden, Romeinse goden, Egyptische goden en meer, Rick Riordan weet er altijd zo veel mooie twists aan te geven!

Dan door met de serie van Taran Matharu, in de Contender zijn er allemaal jongeren van verschillende tijdperken die in een wereld terecht komen vol dinosaurussen. Wie hier achter zit heeft wat weg van verschillende goden, maar de volledige uitwerking hoop ik te ontdekken in het laatste deel in deze trilogie!

Dan door met de wat meer duivelse goden, want in The Chilling Adventures of Sabrina komt de duivel voorbij, net als andere demonen. Seizoen van de heks is een proloog op de Netflix-serie, zo kom je net iets meer te weten van verschillende personages uit de serie.

Tot slot Zonderling en Muze, twee fenomenale boeken van Laini Taylor (de tweede keer al in deze Friday Five!) waarin er ook goden worden genoemd met een blauwe huid met bijzondere krachten. Ook deze fantasy is zo indrukwekkend en de wereld die Laini Taylor heeft bedacht is zo sprookjesachtig en legendarisch, echt een geweldige boekenreeks!

Dit zijn de boeken die ik heb gevonden waarin goden een rol spelen. Kan jij nog een paar boeken bedenken? Laat het me weten, en check de Friday Fives van andere deelnemers aan deze rubriek.

1 reactie

  1. De boeken van Laini Taylor lijken me erg gaaf!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.