The Friday Five: Boeken met griezelige wezens

Ben je nog niet klaar met Halloween? Blijf dan nog even in dit sfeertje en probeer de volgende vijf boeken te lezen, waar genoeg griezelige wezens in te vinden zijn. Dit is het nieuwe onderwerp van de Friday Five, waarin ik samen met bloggers lijstjes maak van vijf.

Clownsnacht ben ik op het moment van schrijven en ik ben nog niet ver, maar dit horrorboek heeft vast wat griezelige wezens (ja, clowns vallen hier wat mij betreft onder na het zien van It) die je de stuipen op het lijf jagen. Niet voor bangeriken!

De Uitverkorene is een serie waarin veel verschillende mensen uit verschillende tijdperken vastzitten in een groot gebied met onder andere dinosaurussen. Dinosaurussen klinken op het eerste gebied niet griezelig, maar wacht maar als je er eentje van dichtbij ziet die je maar al te graag op wil eten! Nee, ik zou totaal niet willen belanden in dit boek…

Pans Labyrint heeft ook wat bijzondere wezens, de een nog enger dan de ander… Een heel mysterieus en intrigerend verhaal, zeker met zo’n fantastische schrijfstijl als die van Cornelia Funke!

Misschepsels van Meh zit vol originele fantasywezens die wel houden van een potje griezelen. Een moerasdwerg is wel een wezen waar je een voorstelling bij kan maken, maar wat dacht je van een hersenspinner? Deze wezens zijn lijkbleek en zorgen voor enorme angsten bij mensen… Dit boek is zo ontzettend gaaf en is geïnspireerd op een toneelstuk waar ik in speelde, zo leuk om het nu als boek te lezen!

Dan hebben we nog de volcra bij Schim en Schaduw, kwaadaardige wezens en monsters die je zeker niet tegen wil komen in je dromen… Gelukkig weet Alina Starkov wel raad met haar magische krachten!

Dit zijn mijn keuzes voor boeken met griezelige wezens. Kan jij mij nog een paar boeken aanraden? Ik hoor het graag, en check vooral de Friday Five bij mijn collega-bloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.