The Friday Five: Boeken met meerdere pov’s

The Friday Five gaat weer lekker door! Deze week duiken we in boeken met meerdere perspectieven. Meestal vind ik zulke boeken niet al te chill (ik heb liever een sterke binding met één personage dan allemaal lichte bindingen met meerdere personages), maar er zijn zeker wat uitzonderingen, die ik graag noem in de Friday Five.

 

Het eerste boek dat ik gewoon MOET noemen, is de Gone-reeks van Michael Grant. Deze serie is gruwelijk spannend, soms zelfs walgelijk door het horror-gehalte wat zo beeldend wordt beschreven en de vele personages die erg levendig zijn. In Gone verdwijnen opeens alle mensen vanaf 15 jaar in een dorp. De kinderen merken dat er een grote koepel is over de stad en de omgeving, dus de kinderen moeten zelf overleven. Dat gaat natuurlijk niet makkelijk, helemaal als er dichtbij het dorp een kostschool zit voor criminele kinderen… Deze serie is ronduit fantastisch en bestaat uit zes delen, een must-read!

Wink Poppy en Midnight is een wat vreemd, maar intrigerend boek over drie personages: de één is een schurk, de één is een held en één is een leugenaar. Wie is wie? Dit boek is erg mysterieus en de personages zijn heel excentriek. Niet helemaal een boek voor mij doordat ik mezelf gewoon dom begon te vinden omdat het verhaal niet zwart-wit is, maar het is een aanrader voor mensen die een uniek boek willen lezen waar je nog lang over kan nadenken.

Eleanor & Park is een liefdesverhaal over twee buitenbeentjes, die al wisselend het verhaal vertellen. Deze manier is zo ontzettend sterk, omdat je zo heel goed de opbouwende relatie tussen de twee ziet. Dit boek heeft echt een onvergetelijk einde en blijft mij echt voor eeuwig bij. Het verhaal is oprecht, hard, mooi en in een fijne setting.

De 100 is een heerlijke boekenserie (het vierde deel is pas uitgekomen!) met meerdere personages die allemaal hun eigen verhaal hebben. De personages bij elkaar hebben allemaal een aandeel in het grote geheel en als je alle verhaallijnen naast elkaar zet, zie je een groot geheel. The 100 is erop gebaseerd, maar de boeken zijn heel anders en vind ik heel bijzonder. Nog maar te zwijgen over de prachtige covers van deze serie, zelfs Kass Morgan zegt dat de Nederlandse edities haar favoriet zijn!

Tot slot moet ik ook de Helden van Olympus benoemen, een boekenserie die de avonturen van Percy Jackson vervolgt met nieuwe personages. Uiteindelijk lees je vanuit acht perspectieven, maar dat is totaal niet storend. Rick Riordan weet elk personage zijn of haar eigen stem te geven, waardoor je makkelijk alle personages uit elkaar kan halen. Deze serie is weer een heerlijke Riordan-read en vond ik echt fantastisch!

Dit is de Friday Five van deze week. Welke boeken met meerdere perspectieven vind jij heel tof? Laat het me hieronder weten in de vorm van een reactie!

 

 

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. The Lunar Chronicles en de Talon Saga vind ik echt heel goed wat betreft lezen met meerdere perspectieven. Normaal erger ik me er echt heel erg aan, maar bij deze twee series vond ik het juist veel toevoegen en was het totaal niet storend. The Lunar Chronicles is (na Harry Potter ofcourse) echt een favoriete serie geworden! 🙂

    1. Ik moet tot mijn schaamte zeggen dat ik de Lunar Chronicles nog moet lezen! Snel maar eens doen dan 🙂

      1. Jaaaa zeker eens doen!! Ik vond het echt enorm goede boeken 😍 😍

  2. Ik hou van meerdere pov maar Eleanor en Park werkte voor mij absoluut niet. Maar bij de Helden van Olympus vond ik het inderdaad helemaal super.

  3. Zelf ben ik niet dol op meerdere POV’s. Ik lees ze af en toe, omdat ik de afwisseling wel leuk vind. Maar niet altijd zie ik de waarde in van meerdere POV’s. Het voelt dan alsof het verhaal voor gekauwd wordt en jij als lezer alles al weet. Ik vind juist de ontdekkingen in een verhaal leuker.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.