The Friday Five: Boeken met ongelukken

De Friday Five is een wekelijkse rubriek, gestart door Madelon van The Book Diaries. Elke week wordt er een boekig onderwerp besproken, waarbij er een lijstje gemaakt wordt van vijf. Deze week is het onderwerp boeken met ongelukken. Al snel vond ik veel boeken in mijn kast waar ongelukken in voorkwamen, maar ik heb er voor gewaakt dat ik niet spoilers zou geven over bepaalde boeken (afgezien eentje, maar daarbij houd ik het heel vaag). Goed, laten we even kijken welke boeken er op het lijstje staan!

 

Als ik blijf is het eerste boek waar ik aan dacht. Dit boek is ook verfilmd en gaat over Mia, die terecht komt in een auto-ongeluk met haar familie. De rest van de familie sterft, maar zij ligt in coma en ziet hoe haar vrienden, grootouders en haar vriend hiermee omgaan, maar ze denkt ook terug aan het verleden. Een heel passievol verhaal over muziek, liefde, rouw en familie. Een enorme aanrader!

Mislukt mag ook niet ontbreken in de Friday Five. Ik kan hier niet te veel over verklappen, maar ik kan zeggen dat het verhaal over Loïs gaat, een meisje op de kunstacademie. Halverwege het boek gebeurt er iets en dan gaat het verhaal een compleet andere kant op. Een heel goed verhaal met een einde waar je lang over na zult denken. 

13 minuten is ook een boek dat genoemd moet worden. Hierin is een meisje 13 minuten dood, maar ze weet gered te worden. Na deze gebeurtenis vraag je je af hoe dit is gebeurd. Probeerde iemand haar te vermoorden? Een psychologische YA-thriller die ik zo spannend vond! De plotwendingen vlogen me echt om de oren, fantastisch om een complete mindfuck te hebben. Van mijn part mogen er wel meer psychologische YA-thrillers komen!

Suzy en de kwallen gaat over Suzy, die haar beste vriendin is verloren. Haar beste vriendin verdronk op vakantie, maar Suzy kan dit niet geloven. Ze kon toch goed zwemmen? Suzy vermoed dat er een gevaarlijke kwal de boosdoener is, dus ze gaat op onderzoek uit. Dit verhaal is wat meer bedoeld voor wat jonge lezers, maar kan ook zeker gelezen worden door oudere lezers. Het is een ontzettend mooi boek en nee, dat zeg ik niet alleen omdat het boek er prachtig uit ziet!

Looking for Alaska is een boek met een ongeluk, maar verder ga ik er niks over zeggen omdat ik anders spoiler. Er gebeurt gewoon een ongeluk, aan jou om erachter te komen wat het ongeluk is. John Green is echt een held als het om schrijven gaat, elk boek van hem is raak!

 

Dit was de Friday Five van deze week. Ken jij nog boeken met een ongeluk erin? Laat het me weten in de reacties!

 

2 reacties

  1. Richting het einde van Spaar De Spotvogel/ To Kill a Mockingbird zit ook een ongeluk dat op het laatste moment een heel mooie wending aan het verhaal geeft!

    1. Die moet ik nog steeds lezen! Je maakt me nu wel nieuwsgierig 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.